SWITCH TO ENGLISH

Granit

Amenajări și finisaje de lux BrownStone – Încă un obiectiv bifat: Arcul de Triumf

Compania de construcții, amenajări și finisaje de lux BrownStone adaugă încă un obiectiv în portofoliu. De această dată, s-a ocupat de o parte din lucrarea ”Consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf”.

După numeroase colaborări și proiecte realizate în țară și peste hotare, societatea a preluat responsabilitatea refacerii și modernizării terasei de sus a monumentului menționat.

Lucrarea reprezintă doar o parte din mult mai amplul proces de consolidare și reabilitare demarat în ianuarie 2014, la inițiativa Primăriei Municipiului București, finalizat în noiembrie 2016.

Aportul BrownStone la modernizarea monumentului

Partea de lucrare alocată companiei BrownStone a constat în renovarea terasei superioare. Echipa a placat toate suprafețele orizontale și verticale cu granit, o rocă recunoscută drept una dintre cele mai dure și rezistente care acoperă suprafața terestră.

Alături de marmură și travertin, granitul devine ”vedeta” mai multor proiecte de amploare ale constructorului. Însă aparte caracteristicile indiscutabile ale materiei prime, adevărata contribuție a avut-o experiența persoanelor implicate în procesul de renovare.

Cu o vechime de peste 18 ani pe piața națională și europeană de profil, societatea a încheiat cu succes diverse lucrări. În portofoliu apar numeroase proiecte și colaborări, în special de amenajare și finisaje de lux pentru:

  • Complexe rezidențiale;
  • Centre comerciale;
  • Spații de birouri;
  • Săli de evenimente;
  • Baruri, restaurante și pizzerii, etc.

Arcul de Triumf, terasa și muzeul, obiective de vizitat

Procesul de consolidare și reabilitare a Arcului de Triumf din București a fost dus la îndeplinire cu succes abia la sfârșitul anului trecut. Cu toate întârzierile și problemele apărute, în prezent, terasa superioară, recent renovată, este accesibilă publicului.

Vizitatorii au liber și în micul muzeu adăpostit de monumentul-simbol al capitalei, inaugurat la 1 decembrie 2016. Ziua Națională a României a fost un prilej pentru redeschiderea porților unei destinații închise vreme de aproape 3 ani.

Pentru două ediții consecutiv, întâlnirile comemorative au avut ca ”sediu” temporar Piața Constituției. Însă odată cu finalizarea lucrărilor, opera arhitectonică reapare inclusă în circuitul public și turistic.

De la recenta inaugurare, doritorii se pot bucura și de panorama oferită de teresa superioară, în întregime renovată de echipa BrownStone. Cu o vechime în ”breaslă” de aproape două decenii, constructorul specializat în lucrări cu piatră naturală completează recepția proiectului și cu o garanție de 20 de ani.

”Suntem încântați că prin experiența celor 18 ani de muncă, ne-am putut aduce aportul la redeschiderea celebrei construcții. Contribuția noastră s-a limitat la lucrările de placare cu granit a terasei de sus.

Însă dată fiind însemnătatea Arcului de Triumf din punct de vedere istoric, arhitectonic și turistic, considerăm că este o mândrie pentru oricine să-și poată pune amprenta într-un proiect de o asemenea anvergură”, mărturisește managerul general al companiei.

Despre Arcul de Triumf, nu doar obiectiv turistic, ci și istorie

Arcul de Triumf, unul dintre celebrele edificii incluse în circuitul turistic al capitalei, se află în zona de nord a sectorului 1, în punctul de întretăiere a 4 artere principale: șoseaua Kiseleff și bulevardele Alexandru Averescu, Alexandru Constantinescu și Constantin Prezan.

De proiectul inițial, finalizat în anul 1918, s-a ocupat Petre Antonescu. Din cauza materialelor lipsite de rezistență, construcția a trecut apoi prin mai multe etape de renovare, ultima fiind cea începută în prima lună din 2014, de curând încheiată.

Povestea monumentului își are originile în Primul Război Mondial și este gândit ca un simbol pentru celebrarea participării României alături de trupele Aliaților. Ridicarea actualei construcții a fost precedată de alte câteva încercări cu o semnificație apropiată, ce au marcat evenimente petrecute înainte și după 1900.

Imagini din portofoliul BrownStone. Lucrări realizate la Arcul de Triumf.
Montaj piatra naturalaPlacare cu granitPlacare piatra montaj piatra

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.