Sunt lucruri mărunte în viață care te fac să uiți de stresul de la job, de oboseală și de problemele din viața personală. Câteva ore petrecute în parc, câteva ore la cumpărături, momente alături de prieteni, “la un suc în oraș”, un weekend departe de tumultul orașului, te vor scoate întodeauna din cotidian și te vor încărca de energie pentru următoarele zile.
Timpul liber este o necessitate, iar noi, românii, după cum o confirmă și statisticile celor de la Daedalus, ieșim în oraș, la restaurant sau la o cafenea, la o bere sau la o cafea, pentru a ne vedea cu prietenii. 67% dintre români aleg să petreacă timpul liber în oraș alături de prieteni, în cafenele sau restaurante. Doar 10% dintre români aleg astfel de locuri pentru întâlnirile de afaceri.
“Din păcate, în România, din cauza puterii mici de cumpărare, obiceiul de business lunch este mult mai puțin dezvoltat decat în UE, unde oamenii merg la restaurant cu partenerii de afaceri aproape în aceeași proporție ca și cu prietenii”, declara acum ceva vreme Dragos Petrescu, CEO Trotter Prim, companie ce deține restaurantele City Grill și Caru’ cu bere.
Prin urmare, dacă principalul scop al ieșirilor în oraș ale românilor sunt întâlnirile cu prietenii, criteriile după care aceștia aleg locațiile în care să se deconecteze pot fi mai exigente decât în cazul unui business lunch, unde atenția este acordată întâlnirii.
Astfel, în alegerea unui loc în care românii își petrec timpul, factorii precum calitatea mâncării, promptitudinea și atitudinea personalului sunt decisivi. La fel de mult însă cu altul, ignorat de mulți patroni de localuri: felul în care acesta este amanejat.
Amenajarea interioară a unui local reprezintă de-click-ul care induce clienților care îi calcă pragul starea de bine și relaxarea. Felul în care locațiile sunt amenajare rezonează cu cei care le trec pragul și poate constitui chiar un subiect de conversație, dar și un mod de a ieși în evidență, un criteriu în funcție de care aceștia își aleg locul în care să își petreacă timpul.
De la clasic, la modern, contemporan, eclectic sau vintage-industrial, echipa Brownstone transformă orice spațiu, redând atmosfera dorită de proprietarii de localuri, respectând bugetul și oferind consultanță pe tot parcursul proiectului.
Unul dintre ultimele proiecte gestionate de echipa Brownstone este reamenajarea Veneției, o cafenea-pizzerie din Focșani. Aici, stilul abordat în amenajarea interioară, de către designerii noștrii, a reușit să recreeze atmosfera misterioasei Veneții a secolului XVI.
Amenajarea din interior, antichizată, cu detalii care atrag privirea, măști colorate și aurite, îi fac pe clienții cafenelei să uite că sunt într-un oraș de provincie din România. Lipsesc însă gondolele.
Acest proiect a fost complex și a constat în reabilitarea tavanelor, a pereților, a pardoselilor, începând cu designul, până la punerea în aplicare a soluțiilor alese și la realizarea efectivă a lucrărilor.
Considerăm că un plus în aspectul final al locației și al stării pe care amenajarea interioară a localului o dă clienților care îi trec pragul este faptul că au fost utilizate materiale naturale, aflate în trend în această perioadă. Vorbim despre materiale precum lemnul, granitul, onixul, care oferă o notă de autenticitate, de eleganță, dar și durabilitate a finisajelor, spațiilor amenajate de noi.
Puteți citi mai multe despre acest proiect aici.