SWITCH TO ENGLISH

Granit

Construcții și finisaje exterioare cu granit

Piatra naturală este utilizată la proiectele exterioare, în amenajări elegante, moderne, care necesită materiale rezistente, cu calități deosebite. Cunoscut pentru duritatea sa, granitul este un material extrem de utilizat în construcțiile de clădiri, dar și în amenajările de exterior, placări.

Material foarte frumos datorită silicaților din compoziția sa, granitul se evidențiază prin următoarele caracteristici:

  • este un material extrem de versatil
  • are rezistență sporită, în timp
  • rocă magnetică masivă, pigmentată cu cuarț
  • nu se zgârie
  • nu se pătează
  • nu este afectat de variațiile de temperatură
  • nu își schimbă culoarea
  • are multiple posibilități de utilizare

Proiectele exterioare la care granitul poate fi o componentă foarte importantă sunt: pardoseli exterioare, pardoseli cu trafic intens sau greu, ca și pavaje, terase și piețe publice, borduri, socluri, pentru placare pe verticală sau pe orizontală. O altă utilizare pentru granit, este ca piatră cubică pentru alei și trotuare. Treptele scărilor exterioare sunt, de asemenea, piese speciale pentru că necesită dimensiuni și forme diferite, în funcție de proiectul de ansamblul al lucrării.

Montaj granit la exterior

Montaj granit la exterior. Mall Vitan București.

Culoarea o constituie elementul principal de alegere a unei pietre naturale în amenajările exterioare, dar se va ține cont și că elementele de decor vor avea de înfruntat precipitații și schimbări de temperatură.

Alegerea materialelor potrivite pentru placările exterioare cu piatră naturală este foarte importantă. Detaliile care se iau în considerare sunt următoarele: rezistenta și gradul de aderență, avându-se în vedere că locul este expus diferitelor procese meteorologice (ploi, ninsori, multe cicluri îngheț-dezgheț). Aderența unei pietre naturale rezultă din felul în care este prelucrată suprafața acesteia, buciardarea fiind una dintre acestea.

Vizionează clipul de mai sus pentru a vedea imagini din timpul unei lucrări de buciardare a granitului folosind echipament profesional

Granitul este una dintre cele mai populare pietre naturale folosite la realizarea unei terase exterioare. Durabilitatea acestei pietre naturale în timp depinde foarte mult de protecția pe care noi, prin anumite procedee și substanțe, o putem oferi prin impermeabilizarea granitului. Un exemplu de astfel de lucrare este reabilitarea Arcului de Triumf din București, unde BrownStone a placat toate suprafețele orizontale si verticale cu granit.

Utilizări ale granitului

Pentru uz casnic, cel mai bine se pretează în bucătării, băi, holuri sau orice spațiu unde există șanse mai mari să apară zgârieturi sau acțiunea unor substanțe externe precum grăsimi, acizi, săruri. Cromatica granitului se limitează în principal la nuanțe închise, ceea ce îi conferă versatilitate la îmbinarea cu alte materiale: de la lemn până la metale.

Dacă privim atenți în jurul nostru, observăm multe clădiri publice care au piatra naturală, ca și componentă a teraselor exterioare, a curților, a gardurilor, care sunt pavate cu granit.

Centrele comerciale moderne și hoteluri, precum și săli fastuoase de evenimente au pavaje și decorațiuni exterioare din granit care au atât rol estetic, dar mai ales funcțional, prin rezistența acestui material la intemperiile vremii. Aceste pavaje au nevoie de mentenanță, fiind necesare lucrări specifice pentru a le întreține în stare foarte bună, pentru ca piatra naturală să nu își piardă calitățile excepționale.

Clădirile de teatru, mai ales cele istorice, au minunate coloane acoperite cu piatră naturală. Multe dintre ele trebuiesc îngrijite și curățate regulat pentru a-si menține frumusețea. Restaurarea acestora, acolo unde este cazul, este una dintre sarcinile de care Brownstone se ocupă cu mare seriozitate.

Bisericile sunt o categorie aparte de lucrări de care compania noastră se ocupă cu profesionalism, având grijă ca toate piesele ce au montate piatră naturală sau sunt placate cu granit să beneficieze de serviciile de întreținere, protejare, mentenanță și curățare de cea mai bună calitate.

Montaj piatra naturala biserica

Un lucru mai puțin știut despre granit

Șlefuirea granitului reprezintă un apogeu al meseriei de șlefuitor datorită durității sale. Cu alte cuvinte, este dificil de șlefuit și nu oricine are experiența și echipamentele necesare pentru a realiza șlefuirea acestei pietre. Cu toate că rezistența la factori externi îl recomandă ca o alegere excelentă pentru durabilitate ( în anumite condiții poate rezista fără mari probleme zeci de ani ) prestatorii de servicii nu-l recomandă clienților din cauză că vor întâmpina dificultăți la șlefuire.

Când recomandăm folosirea granitului

BrownStone s-a remarcat în ultimii ani ca o companie care acceptă orice provocare și proiecte pe care alții le catalogau drept foarte dificil de realizat. Așadar, nu vom ocoli recomandarea folosirii granitului la o lucrare doar pentru că este dificil de șlefuit comparativ cu marmura, de exemplu.

Din punct de vedere al cromaticii, recomandăm folosirea granitului în spații unde se potrivesc nuanțele închise, de negru.

Pentru clienții care își doresc să facă o investiție pe termen lung și să evite cheltuieli dese de mentenanță și restaurări, granitul ar fi o alegere potrivită deoarece rezistă timp îndelungat, fără costuri ulterioare.

Decoratiuni exterioarePlacare cu granitȘlefuire piatră naturală

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.