SWITCH TO ENGLISH

Marmură

Cum să obțineți pardoselile perfecte din piatră naturală

Fiecare dintre noi dorește să-și amenajeze casa, biroul sau un alt spațiu important, folosind un material cât mai bun și fiabil în timp. Materialul se alege în funcție de încăperea în care este utilizat. Vă recomandam să contactați o firmă specializată pentru design-ul, selecția, si pentru montajul pardoselii dorite. Pardoselile din piatră naturală, marmură sau granit, piatră travertin, sunt din ce în ce mai utilizate în ultimii ani, natura făcând parte din viața noastră tot mai mult.

Se poate realiza o pardoseală superbă cu piatră naturală de interior, însă poate fi și cazul în care doriți un pavaj în curte, folosind piatră naturală de exterior. Selectarea materialului și operația de montaj pentru granit și marmura este foarte importantă. Veți beneficia de experiența specialiștilor, de sfaturile acestora pentru întregul proiect.

Cum se aleg materialele potrivite?

În zonele umede, cum sunt bucătăria, baia, sălile de piscina sau altele similare, la pardoseală trebuie folosit neapărat un material foarte rezistent la apă, abur, grăsimi, etc. Firma, prin profesioniștii pe care îi are în echipă, se va ocupa de proiectarea și montajul pietrei potrivite fiecărui spațiu.

Experții, în funcție de factorii care sunt luați în considerare la un proiect nou (culoare, venatura), vă pot propune două sau mai multe sugestii de materiale și tipul de montaj.

Urmează ca după ce ați ales soluția optimă, proiectantul să vă facă propuneri de stereotomii din care să o puteți alege pe cea mai potrivita cu gusturile dumneavoastră.

Cum se realizează pardoseala perfectă?

Folosirea tehnologiei moderne pentru șlefuire marmură

Folosirea tehnologiei moderne și a unui personal calificat este esențială pentru rezultate la cele mai înalte standarde

După ce ați ales cea mai buna variantă, se va trece la etapa următoare, și anume o proiectare a stereotomiei de montaj de către proiectant, care va trebui respectată întrutotul.

Fiecare tip de piatră naturală aleasă implică atât o altă tehnologie de montaj, cât și o altfel de întreținere ulterioara a pardoselii.

Când alegeți materialele naturale, piatră travertin, granit și marmură, opțiunea aceasta va avea un avantaj net față de materialele care se găsesc în orice magazin de construcții, spre exemplu gresia. Pe lângă aspectul mult mai elegant pe care îl are pardoseala din piatră naturală, prin procedeul de montaj, aceasta va avea o durabilitate și o întreținere mult mai îndelungată.

Operația de montaj al fiecărui material este o procedură care trebuie realizată numai de către echipe specializate, folosind echipamente profesionale, iar noi vă oferim toate acestea. Soluțiile tehnice sunt diferite pentru fiecare caz, se vor folosi anumiți adezivi și chituri speciale, tratamente specifice și în majoritatea cazurilor manopere speciale.

Care este manopera corectă la realizarea pardoselii din marmură?

Pentru a realiza corect o pardoseală din marmură, operațiile necesare sunt:

  • Degroșare
  • Șlefuire
  • Microșlefuire
  • Cristalizare

Majoritatea clienților nu știu că modalitatea corectă pentru a avea o pardoseală de marmură perfectă nu e cea pe care o vedem din păcate în majoritatea cazurilor în România. În toată lumea, după aplicarea marmurei ACEASTA E OBLIGATORIU SĂ FIE ȘLEFUITĂ. Tehnologia corectă de montaj a marmurei consta în mai mulți pași, care trebuie urmați cu strictețe.

  1. Prima operație este cea de degroșare, aceasta realizându-se pentru a putea elimina diferențele de nivel și a se uniformiza rosturile în zonele de îmbinare dintre plăci (eliminarea dinților rezultați din deficiențele de montaj sau din deficiențele de tăiere ale plăcilor).
  2. Următorul pas constă în șlefuire și microșlefuire, pentru a obține o suprafață cat mai fină, cu porii închiși. Pentru a avea o marmură montată conform standardelor cele mai înalte la nivel mondial, este absolut necesara operația de șlefuire. Acest procedeu se folosește din cele mai vechi timpuri, iar in Romania o folosim cu succes pentru a garanta o pardoseală din piatră naturală de cea mai bună calitate.
  3. Ultimul pas, foarte important în obținerea unei lucrări de calitate excepțională, constă în cristalizare. Acesta operație are rolul de a închide total porozitatea suprafeței marmurei.

Vizionează clipul de mai sus și vezi cum echipa BrownStone a transformat o pardoseală de marmură uzată într-una ca nouă

Manoperele de montaj, degresare, lustruire, cristalizare, microșlefuire marmură și alte tipuri de piatră naturală vă sfătuim să le lăsați în seama profesioniștilor pentru a evita pierderea de timp inutil, riscul accidentărilor, folosirea improprie a utilajelor și substanțelor sau eventuala distrugere a suprafețelor. BrownStone oferă un serviciu „la cheie” conform dorințelor dumneavoastră ce include proiectare, furnizare de materiale, montaj, șlefuiri, tratamente folosind soluții tehnice de ultimă oră și materiale de calitate superioară.

Prețul manoperei dar și costul total al lucrării se vor stabili după o vizită la locația unde va fi executată lucrarea. Tot cu această ocazie vom propune și soluțiile tehnice concrete.

Montaj piatra naturalaPardoseli marmurăȘlefuire și cristalizare marmură

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.