În arhitectura contemporană, pentru valorizarea peisajului urban, fațadele clădirilor desfășoară un rol fundamental. Acestea îndeplinesc și o importantă funcție de protecție împotriva agenților atmosferici.
Deloc întâmplător, în relație cu durata de viață a lucrării, proiectarea spațiilor urbane implică asocierea mai multor elemente:
- Exigențe estetice;
- Durabilitate și rezistență;
- Compatibilitate ambientală.
De-a lungul timpului, suprafețele exterioare ale edificiilor (nu doar fațadele) sunt supuse la variate solicitări (procese chimice, termice, mecanice, higrometrice), determinate de:
- Factorul uman;
- Calitatea aerului;
- Acțiunea agenților externi.
Aceleași suprafețe capătă atribuții esențiale în ce privește aspectul clădirilor și integrarea lor în peisaj. În schimb materialele folosite de constructori trebuie sa fie compatibile cu proiectul de urbanizare, fără să se contrapună necesităților de protecție ambientală.
În acest sens, compania noastră pune la dispoziția clienților întreaga experiență de 18 ani. Echipele de specialiști sunt în măsură să dezvolte atât soluții tradiționale (placări cu piatră naturală), cât și complexe (fațade cu ventilație), garantând rezultate estetice și performanțe de cel mai înalt rang.
Realizarea fațadelor ventilate
În prezent, sistemele cu fațade ventilate reprezinta sinteza cea mai completă a cerințelor pe care trebuie să le îndeplinească un perete cu privire la confortul interioarelor. Acestea au ca principală misiune delimitarea ambientului interior de cel exterior.
Tehnologia rămâne opțiunea cea mai eficace pentru rezolvarea problemelor referitoare la izolarea termică și acustică. Și constituie alternativa cea mai viabilă de protecție împotriva agenților atmosferici, mai ales împotriva umidității.
Infiltrațiile apelor pluviale în structura de susținere reprezintă principala cauză de degradare a clădirilor. Spre deosebire de alte soluții utilizate în mod obișnuit, fațadele ventilate asigură cele mai bune prestații higrometrice (împiedică pătrunderea umezelii) și termice.
Totul se întâmplă fără ca suprafața externă să aibă o influență nefavorabilă asupra ambientului intern și fără să altereze calitatea finisajelor.
Care este abordarea BrownStone?
De la proiectarea lucrărilor, până la execuție și finisaje, echipa BrownStone integrează propriile experiențe și resurse. Prin personalul calificat, ne implicăm și asigurăm toate etapele proiectului, punând accentul pe calitate, seriozitate și onestitate.
Clientul nu este păcălit, dimpotrivă. În fiecare etapă beneficiază de o totală transparență în privința materialelor. Printre cele mai utilizate la acoperirea exterioară, rămân marmura, gresia, piatra naturală, klinker-ul, sticla, etc.
Pe o piață atât de competitivă, nu este o supriză că firma noastră urmărește să răspundă exigențelor clienților. Propunerile nu reprezintă doar soluții în tendință în sectorul construcțiilor, amenajărilor exterioare și finisajelor de lux, ci se remarcă și prin caracteristicile tehnice.
Prin ce se evidențiază materialele pe care le folosim?
Acest tip de acoperire potențează prestațiile sistemelor tradiționale și elimină minusurile. Astfel, beneficiarii nu mai trebuie sa suporte consecințe nefaste, în genul:
- Absenței respirabilității peretelui;
- Lipsei aerației stratului izolant;
- Degradării parametrilor externi, etc.
În topul listei cu atribute se plasează proprietățile ignifuge și capacitatea de izolare împotriva pătrunderii apei și umezelii. Însă materialele folosite în aplicațiile exterioare se mai evidențiază prin rezistența mecanică de excepție și:
- La oscilațiile termice;
- La acțiunea soarelui;
- Sub efectul smogului;
- La factorii chimici.
Acestora li se adaugă luminozitatea, manevrabilitatea și întreținerea facilitată, calități transferate de altfel și lucrării finale.
Ce avantaje oferă tehnologia?
Pe lângă valențele arhitectonice ale tehnologiei, realizarea fațadelor cu ventilație permite obținerea unor avantaje importante, pe deplin exploatate de către specialiștii companiei:
Comportamentul acustic
Sistemele favorizează reflectarea undelor sonore proveninete din exterior. Datorită materialelor incluse, intensifică izolarea acustică, calitate esențială îndeosebi în centrele urbane cu un grad ridicat de poluare fonică.
Comportamentul în prezența focului
Curenții de aer generați pot facilita propagarea focului și fumului. Insă incombustibilitatea materialelor are o importanță particulară pentru siguranța persoanelor, bunurilor și nu în ultimul rând pentru siguranța construcției.
Comportamentul termic și higrometric
Structura exclude oscilațiile termice, frecvente în absența unei protecții corespunzătoare. Astfel, se pot controla mai bine temperaturile interne, cu efecte incontestabile in termeni de confort.
Așa cum precizează echipa tehnică, în sezonul cald, fațada ventilată diminuează aportul termic din exterior și reflectă o mare parte din energia și din radiațiile solare. Totodată, generează un flux de aer între stratul exterior și peretele izolant, permițând expulzarea aerului supraîncălzit.
În schimb, în sezonul rece, ventilația facilitează eliminarea rapidă a vaporilor proveniți din ambientul intern. În acest mod, se reduc vizibil fenomenul de condens și efectele negative asociate eventualelor penetrări de apă și umiditate.
Concret, aceste facilități se traduc printr-o economie energetică ce poate ajunge până la 20-30 % din consumul total al edificiului.
Propuneri
Activitatea companiei, precum și parteneriatele solide cu diverși producători de renume mondial reprezintă ingredientele de bază pentru câștigarea încrederii clienților. Ca dovadă a profesionalismului nostru stau anii propuși pentru garanția fiecărui proiect dus la finalizare.
Atâta timp cât beneficiarii respectă condițiile impuse de casele producătoare și de executant (firma noastră), nu există motive ca lucrarea să nu reziste cel puțin două decenii.
Iar după realizarea fațadelor ventilate și a oricăror tipuri de lucrări, pe durata garanției, împreună cu partenerii și în limita timpului disponibil, asigurăm consultanță și asistență de specialitate.