SWITCH TO ENGLISH

Marmură

Impermeabilizarea pietrei naturale

Cum să protejați investiția dumneavoastră în piatră naturală, cu costuri minime

Atunci când vorbim de piatră naturală, trebuie să înțelegem că durabilitatea acesteia în timp depinde foarte mult de protecția pe care noi, prin anumite procedee și substanțe, o putem oferi în timp. Atât piatra naturală montată la exterior (fațade ventilate, placări umede, jardiniere, piscine, curți și piețe, trotuare, trepte și scări), cât și cea montată la interior (pardoseli,băi,etc) necesită un tratament de impermeabilizare și protecție obligatoriu, care poate fi realizat de specialiștii echipei BrownStone.

În timp, suprafețele de piatră naturală pot începe să se deterioreze din cauza ploilor, zăpezilor și a altor cauze naturale. Cel mai bine este să angajați o echipă de specialiști în impermeabilizare profesională, pentru a obține cele mai bune rezultate. În calitate de profesioniști în lucrul cu piatra naturală, BrownStone vă vine astfel în ajutor.

Ce este impermeabilizarea?

Impermeabilizarea este procesul prin care materiale precum cărămida, piatra naturală (marmură, granit, travertin) și alte materiale solide devin rezistente și nu se deteriorează la contactul prelungit cu apa sau alte lichide.

Scopul impermeabilizării este acela de a combina materiale pentru a preveni pătrunderea apei în elementele structurale ale construcției unui spațiu finisat.

Cu ajutorul unei echipe de specialiști, puteți face impermeabile diverse obiecte de construcție, precum coșuri de fum, subsoluri sau alte spații prezente în cadrul diverselor clădiri. Impermeabilizarea este extrem de importantă, deoarece construim clădiri folosind materiale precum beton sau piatră naturală, pe care trebuie să ne asigurăm că apa din natură nu o deteriorează. Nu putem controla vremea de afară sau circumstanțele naturale, însă putem să prevenim uzura și să conservăm calitățile inițiale ale construcțiilor prin procesul de impermeabilizare.

Cele mai multe probleme cu piatra naturală apar nu cu piatra în sine, ci cu materialul poros care o ține închegata. Materialul nesigilat va absorbi rapid apa din ploaie și zăpadă. Când această umiditate îngheață și se extinde ea provoacă fisuri și poate face chiar ca întreaga structură să se despartă. Astfel că procesul de impermeabilizare va opri absorbția apei și va preveni deteriorarea pietrei naturale.

Care sunt avantajele realizării procesului prin care aceste materiale de construcție devin impermeabile?

În primul rând, reducerea permeabilității materialului. Dacă acesta absoarbe apă pe timpul iernii, molecula de apă își mărește volumul atunci când îngheață, deteriorând progresiv structura pietrei. În al doilea rând, ajută ca protecție pentru razele UV, dar și la păstrarea culorilor stabile și naturale. De asemenea, un alt avantaj constă în evitarea umezirii stratului de suport. (adeziv, sapă, tencuială)

Impermeabilizanții pot avea caracteristici diferite, de aceea vor fi aleși în funcție de necesități. Impermeabilizanții de piatră naturală pot avea efect satinat, umed mat, cu intensificator de culoare, etc.

Operațiile de impermeabilizare a pietrei, sunt obligatorii atât la exterior cât și la interior. La exterior ele oferă protecție contra factorilor de mediu, iar la interior putem proteja suprafață de piatră naturală de apă, uleiuri, acizi, etc.

În spațiile interioare, impermeabilizarea eficientă a gresiei și a altor tipuri de pardoseli și pereți este o condiție indispensabilă pentru utilizarea în condiții de siguranță a dușurilor și a încăperilor umede, precum băile. Pentru aplicații de acest fel, BrownStone oferă o varietate de soluții.

Contactează-ne prin telefon, email sau completează formularul din site și beneficiezi de consultanța specialiștilor BrownStone pentru astfel de lucrări!

Mentenanță marmurăPardoseli marmurăPlacare piatra montaj piatra

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.