SWITCH TO ENGLISH

Lucrări din marmurăMarmură

Încălzirea prin pardoseală din marmură: naturalețe și noblețe pentru casa ta

Piatra naturală a fost dintotdeauna un material foarte apreciat pentru calitățile sale în placarea pardoselilor. Proveniența naturală, varietatea culorilor, rezistența și aspectul prețios sunt doar câteva dintre atuurile pe care le are marmura. Alături de granit și ardezie, marmura este una dintre cele mai valoroase roci folosită în construcții, cu întrebuințări diverse, printre care și placările pardoselilor din interiorul locuințelor sau spațiilor publice, precum magazine, restaurante, cluburi, hoteluri sau instituții publice.

Cu toate avantajele sale evidente, unii dintre cei care intenționează să folosească marmura în amenajările interioare ar putea fi deranjați sau preocupați de „răceala” pe care o emană piatra naturală. Acest aspect poate fi considerat dezavantajul major al acestui material în comparație cu alte soluții de placări interioare pentru pardoseli. Însă așa-zisa răceală a marmurei reprezintă de fapt calitatea acesteia de a-și păstra pentru un timp îndelungat valoarea termică, ceea ce înseamnă că are proprietatea de a încetini pierderile de căldură. Acest material este și ignifug în caz de temperaturi ridicate sau foc.

Încălzire prin pardoseală marmură

Aparentul dezavantaj poate fi transformat însă cu ușurință într-un avantaj major pentru confortul termic și frumusețea locuinței dvs. Marmura se pretează perfect pentru sistemele de încălzire prin pardoseală din mai multe motive. Pe de o parte, în zilele toride de vară, senzația de răcoare emanată de o pardoseală din marmură este inegalabilă. Pe de altă parte, în sezonul rece de toamnă-iarnă, este ideal un sistem de încălzire prin pardoseală, aceasta fiind placată cu marmură. Ce sentiment mai plăcut poate fi decât să pășești pe pardoseala din piatra naturală încălzită, în timp ce afară e frig de crapă pietrele?

Sistemele de încălzire prin pardoseală, implementate de mai mult timp în țările europene, încep să fie apreciate și la noi. Pentru montajul marmurei pe un astfel de sistem de încălzire este nevoie de o echipă de profesioniști în domeniu, care au suficientă experiență în astfel de lucrări cu o dificultate aparte.

În locuințele actuale, moderne și încălzite, confortabile din punct de vedere termic, dacă sunt izolate corespunzător, piatra este eficientă. Acest material nu va permite pierderile de căldură spre exterior: vara va păstra răcoarea înăuntru, iar iarna nu va lăsa căldura să se risipească.

Un atuu important al acestui tip de pardoseală din marmură este și aspectul special, care conferă eleganță, noblețe și, în același timp, naturalețe, oricărui interior. Imaginea luxoasă cu care este asociată o marmură frumoasă, bine întreținută, este completată de calitatea acesteia de a avea o mare durabilitate și o deosebită rezistență la trafic. În comparație cu alte materiale pentru pardoseli, cum ar fi gresia, marmura are calități de necontestat.

Nu în ultimul rînd, important este și faptul că marmura este o piatră naturală, obținută direct din inima naturii și prelucrată cu măiestrie, deci păstrează o mare naturalețe. Cele mai obișnuite culori pentru marmură sunt următoarele: albă, cenușie, gri, neagră și roșie.

Marmura oferă o senzație foarte plăcută la atingere, dar întreținerea sau montarea sa nu este simplă. Pentru montaj recomandarea ar fi să apelați la o echipă de profesioniști deoarece doar o echipă ce lucrează cu piatră naturală poate să o aplice perfect, astfel încât să fiți mulțumiți de lucrare la final.

Pentru impermeabilizare, apelați la aceeași echipă care a și montat pardoseala din marmură.

Echipa Brownstone are în portofoliu lucrări importante de placări cu marmură și experiența necesară unor astfel de proiecte, astfel încât suntem la dispoziția clenților noștri, care ne pot contacta cu încredere pentru soluții personalizate de construcții.

Randamentul sistemului de încălzire prin pardoseală. Marmură versus parchet masiv

Cunoaștem cu toții că lemnul are proprietățile unui bun izolator termic! Deci nu s-ar preta ca finisaj pentru sistemul de încălzire în pardoseală, asta atunci când vorbim de parchet masiv. Sunt mai mulți producători de parchet care au la vânzare un anumit tip de parchet și care conform specificațiilor se pretează pentru acest tip de încălzire. Cu toate acestea, chiar și cu acest material dezvoltat expres pentru încălzirile în pardoseală, randamentul acestuia este cu 6-20% mai redus față de celelalte materiale. Pentru o eficiență maximă recomandăm placarea pardoselei cu marmură de grosime de 15-20mm.

Durabilitatea unui sistem de încălzire a pardoselii din marmură

Mai jos, vă prezentăm o serie de imagini surprinse în timpul unor lucrări executate pentru implementarea unui sistem de încălzire în pardoseală de marmură. Una dintre întrebările frecvente pe care ni le adresează clienții vizează durabilitatea acestei soluții de încălzire.

În condițiile în care întreaga operațiune se execută în mod corect nu ar trebui să aveți motive de îngrijorare iar dovada o reprezintă tocmai aceste poze din anul 2008. Până la data publicării acestui articol (martie 2016) încălzirea pardoselii din marmură funcționează perfect normal și nu a necesitat nicio intervenție ulterioară.

Nu în ultimul rând, aspectul premium al unei pardoseli din marmură poate fi menținut în timp datorită șlefuirii profesionale. Reține faptul că eventualele zgârieturi sau crăpături, care pot apărea pe parcursul anilor se pot repara și fără a înlocui plăcile sau a transforma spațiul într-un șantier.

Imagini din portofoliul BrownStone
Amenajări interioareMontaj marmurăPardoseli marmură

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.