Lucrări cu granit

Firma Brownstone este specializată și în placările cu granit ale spațiilor interioare și exterioare. Experiența și profesionalismul echipei noastre, dovedite printr-un vast portofoliu de lucrări de acest tip, ne recomandă pentru realizarea placărilor cu granit. Granitul este folosit în aplicaţii ce necesită precizie, iar montajul lui se realizează fără rosturi de dilataţie. Poate fi folosit cu succes atât la interior cât şi la exterior, nefiind afectat de intemperii şi schimbări de temperatură.

Recunoscut pentru rezistența, duritatea, dar și aspectul său unic, granitul se regăsește într-o varietate de culori și poate fi folosit pentru o multitudine de spații. Granitul se pretează pentru pardoseli, pentru placarea treptelor, a pereților exteriori, dar și interiori. Granitul conferă unui spațiu rafinament, dar și durabilitate, datorită durității și rezistenței la erodare și intemperii.

Granitul (din italiană ”granito” – „granulat“) este o rocă magmatică masivă, cu cristale de dimensiunea de câțiva milimetri, formată la adâncimi mari, conținând în principal cuarț, feldspat sau minerale de culoare închisă, cum este mica. Granitul are proprietăţi anti-abrazive, de aceea este folosit pe scară largă şi ca material de construcţii.

Granitul este un material foarte dur, cu mare rezistență la flexare, ceea ce îl face ideal pentru a prelua și suporta greutăţi mari, fiind folosit la realizarea pardoselilor pentru trafic greu şi intens. De asemenea, granitul este rezistent la acțiunea multor acizi şi soluţii caustice. De aceea, granitul este folosit cu predilecție pentru blaturi de bucătărie, chiuvete, băi şi duşuri, pentru că rezistă în timp, nu se zgârie, nu se pătează, nu este afectat de variaţiile de temperatură şi nu îşi schimbă culoarea.

Imagini din portofoliul BrownStone