SWITCH TO ENGLISH

Marmură

Marmura, minune a naturii – cum să o readucem la frumusețea ei naturală

Restaurarea și recondiționarea marmurei reprezintă un proces tehnologic prin care o putem readuce la frumusețea ei naturală și prin care se redobândește luciul natural fără a fi nevoie să o înlocuim complet.

Principala utilizare, printre cele care îi scot în evidență caracteristicile speciale, este pardoseala din piatră naturală, a cărei durată de viață poate fi extinsă mereu prin operațiunile realizate de specialiștii noștri.

În multe dintre clădirile arhitectonice vechi, marmura era la loc de cinste. Era prețuită și îngrijită, astfel să poată rezista peste secole. Multe biserici și vestigii monumentale se bucură și astăzi de decorul creat de primii arhitecți, marmura beneficiind atunci când este nevoie, de restaurare și lustruire, ceea ce ii redă farmecul autentic.

Factorii care produc degradarea pardoselilor de marmură

Dacă vă numărați printre cei care au norocul să aibă o pardoseala din marmură, vă felicităm. Pardoseala de marmură este sensibilă atunci când intră în contact cu agenții chimici și dacă este frecvent supusă uzurii, toti factorii cumulați duc la deteriorarea ușoară sau mai gravă a suprafeței acesteia.

Principalele motive care duc la degradarea pardoselilor se datorează agresiunii chimice, care rezultă din acțiunea combinată a produselor care conțin acizi și a agresivității mecanice, în special din cauza traficului.

Recomandăm întreținerea suprafeței în mod continuu și utilizarea produselor potrivite. Când sunt aplicate cu grijă, puteți asigura o durată de viață mult mai lungă pentru pardoselile de piatră, diminuând mult procesul de deteriorare.

Semnele care anunță că pardoseala are nevoie de intervenția specialiștilor

Pardoseală de marmură uzată ce prezintă zgârieturi, pete și ciobituri

Pardoseală de marmură uzată ce prezintă zgârieturi, pete și ciobituri

Când este supusă uneia sau ambelor agresiuni (chimică sau/și mecanică), suprafața unei pardoseli de marmură devine fadă, mată, poate prezenta zgârieturi, ceea ce compromite frumusețea naturală a acestui material prețios.

Atunci când se întâmplă ca pardoseala să se degradeze, apelați întotdeauna la serviciile specialiștilor în prelucrarea pietrelor naturale, întrucât pe lângă faptul ca veți avea o pardoseală restaurată, ca și nouă, bucurându-vă ochii cu frumusețea acesteia, veți proteja si natura.

Restaurarea pardoselilor de marmură – un proces complex și eficient

La renovările la care luam parte, ne confruntăm des cu pardoseli din marmură uzată, dar cu o valoare estetică incredibilă. Acest lucru ne sensibilizează să promovăm metode pentru recuperarea unor astfel de suprafețe prețioase.

Intervențiile pentru recuperarea pardoselilor din marmură sunt diferite și depind de tipul materialului, de consistența și de starea în care se află suprafața pardoselii.

În primul rând, o bună intervenție de restaurare a pardoselilor ar trebui să fie efectuată de personal calificat și trebuie să fie personalizată, în funcție de tipul de marmură care urmează să fie tratată.

Acest lucru se datorează faptului că trebuie asigurată eliminarea totală a degradării și a oricăror porozități găsite la nivelul suprafeței.

Manopera necesară pentru restaurarea unei pardoseli din marmură constă în mai multe operații absolut necesare dacă se dorește rezultatul scontat, si anume:

  • degroșarea pardoselii din marmură (pentru eliminarea diferențelor de nivel, eliminarea zgârieturilor profunde, eliminarea suprafețelor deteriorate si pentru a avea o suprafață mult mai plană);
  • eliminarea chitului vechi;
  • chituirea rosturilor, fisurilor, crăpăturilor si porilor;
  • restaurarea manuală a fiecărei bucăți cu masticuri speciale;
  • lustruirea pardoselii din marmură (în mai multe etape, fiecare folosind o altă granulație)
  • microșlefuirea pardoselii din marmură (pentru eliminarea porilor și obținerea unor suprafețe cât mai fine și lucioase)
  • tratamentul pardoselii din marmură (în funcție de necesități și de cerințele clientului)
  • cristalizarea pardoselii din marmură
  • impermeabilizarea pardoselii din marmură (atunci când este necesară)
Restaurare pardoseală marmură

Restaurare pardoseală marmură

Principalul motiv pentru care alegem să restaurăm o pardoseală naturală

De ce ne dorim restaurarea și renovarea ? Pentru că iubim natura și dorim ca materialele pe care le folosim să beneficieze cât mai mult timp de aceeași frumusețe de odinioară.

Marmura, ca și alte materiale naturale nu este protejată suficient iar atunci cand semnele deteriorării apar, mulți tind să o arunce ca pe un deșeu obișnuit fără a ști sau a prețui faptul că natura a avut nevoie de milioane de ani pentru a o produce. Lipsa de responsabilitate și viziune duce la consumul accelerat al marmurei la nivel mondial iar generațiile viitoare nu o vor mai vedea decât expusă în muzee. Soluția nu este demolarea, aruncarea sau înlocuirea cu materiale sintetice ci restaurarea și recondiționarea marmurei.

Toate aceste operațiuni de recondiționare a marmurei, pentru obținerea unei pardoseli nou-nouțe, au scopul de a readuce farmecul magic al acestui material. De aceea înainte de a lua decizii legate de eventuala schimbare a pardoselii casei dumneavoastră, cereți opinia specialiștilor, care vă vor putea oferi sfaturi profesionale. Iar în cazul în care pardoseala de marmura poate fi reparată, vă veți putea bucura în continuare de frumusețea ei și nu veți regreta nici un minut decizia luată.

Pardoseală marmură renovată

Pardoseală marmură renovată

Vizionează clipul de mai sus și vezi cum echipa BrownStone a transformat o pardoseală de marmură uzată într-una ca nouă

O parte din natură, aproape de noi permanent

Piatra naturală provine din natură. Însă nu o avem la dispoziție pentru totdeauna. Ne dorim ca tot ce este natural să fie protejat și îngrijit.

Pe măsură ce trec anii, trebuie să revenim la utilizarea materialelor naturale cât mai mult posibil. Frumusețea sublimă a pietrei naturale trebuie să inspire proiectanții și arhitecții să o încadreze în creațiile lor minunate, pentru a-i scoate în evidență toate calitățile. Un material durabil, frumos si cu multiple utilizări!

Ori de cate ori simțim nevoie să ne umplem cu energie, facem o călătorie în natură. Daca aveți șansa ca aceasta să fie permanent prezentă în spațiul dumneavoastră de locuit, sau poate în birou, energia emanată de aceasta va fi neimaginat. Un spațiu curat, elegant si frumos aduce multe gânduri bune și idei minunate!

Vizionează clipul de mai sus și vezi cum echipa BrownStone a montat și șlefuit pardoseala de marmură dintr-o biserică

Manoperele de montaj, restaurare, recondiționare, mentenanță marmură și alte tipuri de piatră naturală vă sfătuim să le lăsați în seama profesioniștilor pentru a evita pierderea de timp inutil, riscul accidentărilor, folosirea improprie a utilajelor și substanțelor sau eventuala distrugere a suprafețelor. BrownStone oferă un serviciu „la cheie” conform dorințelor dumneavoastră ce include proiectare, furnizare de materiale, montaj, șlefuiri, tratamente folosind soluții tehnice de ultimă oră și materiale de calitate superioară.

Prețul manoperei dar și costul total al lucrării se vor stabili după o vizită la locația unde va fi executată lucrarea. Tot cu această ocazie vom propune și soluțiile tehnice concrete.

BrownStone oferă servicii profesionale pentru întreținerea și recondiționarea pardoselilor de marmură.

Soluțiile tehnice, substanțele și materialele folosite de BrownStone sunt în conformitate cu cerințele actuale ale Uniunii Europene, se ridică la standardele cele mai înalte la nivel internațional tocmai pentru a prelungi durata de viață a pietrei naturale.

CERE OFERTĂ

Curățare profesională marmurăMontaj marmurăPardoseli marmurăRecondiționare marmură

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.