SWITCH TO ENGLISH

MarmurăTravertin

Marmură și travertin pentru interioare spectaculoase

Se spune că piatra și lemnul sunt singura legătură dintre natură și lumea construită de om. Noi o să discutăm despre piatră, despre finisajele de lux cu marmură și travertin. Ecologice, durabile, estetice, pietrele naturale reprezintă cele mai vechi materiale din toate timpurile, iar dovada o fac edificii care au trecut cu brio proba timpului și care au lăsat să treacă peste ele milenii întregi de intemperii și de schimbări climatice.

Fie că vorbim de interiorul locuinței sau fațada unei clădiri, marmura și travertinul reprezintă două roci care oferă nu doar finisaje spectaculoase și de lux, ci și rezistență sporită în timp. Haideți să vedem care sunt avantajele utilizării acestora în amenajări.

Indiferent că este albă, cenușie sau gri, roșie sau neagră, marmura se obține prin metamorfoza calcarului. Piatra, materialul finit, este același, iar culoarea este dată de impuritățile pe care materialul le conține. Plăcile de marmură reprezintă un finisaj de lux, căruia îi stă bine atât la interior, cât și la exterior, căci marmura nu mai este utilizată doar în amenajările interioare, ci și în placările exterioare, iar un bun exemplu este lucrarea executata de Brownstone la Mall Vitan din Bucuresti.

În funcție de stilul locuinței, plăcile de marmură pot fi mici, asemeni celor din gresie, sau mari. Rezultatul este spectaculos: utilizată în amenajări oferă un design extrem de rafinat, original, dar și rezistență.

O altă variantă, la fel de elegantă, pentru o amenajare de lux o constituie travertinul. Și el, asemeni marmurei, este produs din roca de calcar și prin șlefuire capătă o suprafață fină și lucioasă. Travertinul poate fi poleit cu foiță de aur sau cu argint sau poate fi serigrafiat cu diverse modele sau cu motive realizate cu ajutorul mozaicului ori lemnului.

Brownstone recomandă utilizarea uneia dintre aceste pietre, fie pentru placări exterioare, fie pentru pardoseli, care pot fi încălzite, oferind un confort sporit, în vreme ce vara aduc răcoarea mult dorită. Pe lângă toate acestea, vă oferim o garanție de 20 de ani pentru orice fel de lucrare ce respectă pachetul tehnic recomandat.

Alte avantaje ale folosirii marmurei în amenajări sunt:

  • Curățarea se face foarte ușor;
  • Nuanțe și modele foarte multe;
  • Eleganță și unicitate când vine vorba de design-ul locației dumneavoastră;

Indiferent de complexitatea lucrării, putem găsi, împreună cu Dvs., soluții în amenajarea interioară a locuinței, a placării exterioare a acesteia ori al unui spatiu comercial. Suntem bucuroși să vă oferim suportul tehnic necesar și să șlefuim proiecte complexe pentru transformarea spatiului dumneavoastră. Trebuie doar să ne scrieți.

Imagini din portofoliul BrownStone
Amenajări interioareMontaj marmură

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.