SWITCH TO ENGLISH

Marmură

Metodele prin care putem îngriji o pardoseală din marmură

Cu toții iubim natura și materialele naturale. Încercăm sa aducem și in casa noastră o parte din energia acestora. Când alegem o pardoseală din marmură, o facem pentru ca aceasta provine din natură, a fost tăiată si prelucrată special pentru ca noi să ne bucurăm frumusețea ei.

Marmura este o materie vie, care aduce o părticică de natură în casa noastră, nu este o gresie ceramică sau porțelanată, creată și produsă în fabrică. Marmura este un dar pe care natura ni l-a oferit, ne permite să îl folosim pentru a înfrumuseța și a da valoare casei noastre.

Ce trebuie să facem când apar fisuri sau micro-fisuri în pardoseală?

Studiind diferențele între o pardoseală creata din gresie ceramică sau porțelanată si pardoseala din marmură, pe lângă aspectul estetic net superior al acesteia din marmură, mai are un avantaj: este foarte practică si fiabilă pe termen lung. De-a lungul anilor, în zonele de trafic intens, materialul se deteriorează. Pot să apară zgârieturi, pori, micro-fisuri. Pardoseala din marmură nu va mai arata ca la început si trebuie să luați masuri. Mai apare un fapt important: cel legat de curățenie.

O podea care nu mai este ca nouă, nu mai puteți să o curățați așa cum doriți. Se pot folosi metodele de curățare clasice, apelând la o firmă de curățenie. Însă acest lucru nu este suficient, pentru că personalul acesteia face aceleași lucruri pe care le faceți și dumneavoastră, dar cu produse de curățare profesionale.

În cazul acesta, singurii care pot fi de real ajutor sunt profesioniștii care se ocupă exclusiv de pietre naturale. Pardoseala care este realizată din marmură poate fi prelucrată și lustruită ori de câte ori se dorește, spre deosebire de podeaua din gresie, caz în care nu exista decât o singură soluție, costisitoare: să o schimbați în întregime cu una nouă. Aceasta este creată în fabrică, este un produs care niciodată nu va avea aceleași calități ca și cele ale marmurei.

În ultimii ani s-au făcut simțite în Romania mai multe cutremure, mai slabe sau mai puternice, în funcție de zona în care locuiți. Aceste mișcări seismice pot declanșa în pardoseala de marmură deplasări ale plăcilor, apărând mici diferențe de nivel între acestea. Ce este de făcut? Apelați cu încredere la specialiștii în pardoseala din piatră naturala. Aceștia cunosc în detaliu caracteristicile chimice ale pietrei dvs., au instrumentele și mecanismele de a avea grijă de ea și de a o reface ca și nouă. Odată lustruită, suprafața va apărea compactă (monolitică), plană și netedă. Va arăta ca o placă de sticlă.

Cum se poate întreține o pardoseală din marmură curățată de profesioniștii în pietre naturale

O pardoseală de marmură curățată de specialiștii noștri înseamnă costuri de întreținere mult reduse. Prin intervenția asupra pietrei naturale și refacerea formei și modelului pardoselii, prin lustruire, s-a obținut o pardoseală nouă. Timpul necesar curățeniei acesteia se reduce drastic, dar și costurile substanțelor folosite este redus considerabil. Odată ce am intervenit noi, ca specialiști, pardoseala Dvs. nu mai necesită o atenție deosebită. Pentru a fi curățată, folosiți doar un detergent neutru. Este ușor și rapid de curățat, ceea ce va ajuta în programul zilnic, având mult mai mult timp liber. Din ce in ce mai mult simțim nevoia să dedicam timp prețios copiilor noștri, familiei, de aceea tehnologia ne este de ajutor în obținerea unui timp liber de calitate. Apelați la servicii profesionale și veți avea numai de câștigat.

Care sunt avantajele unei pardoseli din marmură?

Cei suficient de norocoși care au o pardoseala din piatră naturală știu că, în comparație cu cei care au o podea din material sintetic cum ar fi gresia ceramică sau porțelanată, aceasta oferă o valoare adăugată la casă/locuință. Nu este deloc o coincidență că majoritatea producătorilor de gresie și faianță încearcă mereu să imite cât mai bine naturalețea pietrei. Creează doar modele cât mai sofisticate, dar nu pot reproduce materialul în sine.

  • Primul avantaj al marmurei este cu siguranță estetic. Impactul vizual al unei pietre naturale este imbatabil. Dacă este bine întreținută, cu pași programați pentru întreținere, pentru a o menține în stare perfectă, pardoseala va oferi locuinței dumneavoastră multă luminozitate, căldura și eleganță.
  • Al doilea avantaj este pur economic, economisind timp pentru întreținere, obținem timp liber pentru a face alte lucruri (poate citim sau ne plimbam, ne jucam cu copiii, multe lucruri care ne relaxează și aduc o stare de bine). A avea mai mult timp pentru tine este un alt motiv care justifică o astfel de intervenție asupra unei pardoseli din marmură. Nu este un avantaj direct și cuantificabil, dar vă permite să aveți mai mult timp pentru a vă dedica copiilor dvs., pentru a vă dedica bunăstării fizice, pentru a rămâne mai mult cu partenerul dvs., pentru a merge la cumpărături. A avea mai mult timp pentru noi este neprețuit.
  • Un alt avantaj este cel legat de design. O casă ce are pardoseli elegante din piatră naturală câștigă valoare și nu se demodează niciodată. Are mai multă valoare în faza de vânzare a unei locuințe, dar și în faza de negociere în cazul unei chirii. În unele cazuri, până la 15-20% din valoarea adăugată.
  • Avantajul economiei pe termen lung: pardoseala din piatră naturală are avantajul de a fi REWORKED. Înseamnă că odată ce se deteriorează, poate fi restaurată și adusă la starea inițială de fiecare dată, ca și cea nouă. Un material sintetic nu permite acest lucru și ceea ce la început pare o cheltuială mai mică, va avea ca rezultat în viitor o cheltuială mult mai mare și deranjul unor lucrări de demolare și refacere a pardoselilor. Intervenția asupra pardoselii din piatră naturală trebuie întotdeauna să fie efectuată de experți în șlefuirea pietrei, de personal calificat. Bazându-vă pe non-tehnicieni apar riscuri majore, de a nu obține un rezultat optim sau chiar de distrugere iremediabilă a suprafețelor.
  • Un alt avantaj al marmurei: igiena poate fi păstrată mult mai ușor. Având o pardoseală chituită și lustruită corect, acest lucru o face monolitică. Aceasta înseamnă că nu are rosturi, fisuri, pori sau crăpături deschise. În aceste spații, murdăria se poate depune și este dificil de curățat. Se știe că mizeria depusa în rosturi ascunde germeni și bacterii care pot cauza multe boli. Având o podea lustruită și, prin urmare, mai ușor de curățat, din punct de vedere igienic este foarte important, în special pentru familiile care au copii. Multe din jocurile acestora au loc în poziția așezat pe podea și este de evitat să intre în contact cu mii de bacterii.

La toate aceste aspecte, se pot adăuga încă multe altele, însă avantajul pietrelor naturale s-a dovedit prin multe studii și cercetări legate de gradul de utilizare a suprafeței și a întreținerii acestora, dar si a cheltuielilor pe termen lung: marmura este cel mai bun material.

Manoperele de montaj, degresare, lustruire, cristalizare, microșlefuire marmură și alte tipuri de piatră naturală vă sfătuim să le lăsați în seama profesioniștilor pentru a evita pierderea de timp inutil, riscul accidentărilor, folosirea improprie a utilajelor și substanțelor sau eventuala distrugere a suprafețelor. BrownStone oferă un serviciu „la cheie” conform dorințelor dumneavoastră ce include proiectare, furnizare de materiale, montaj, șlefuiri, tratamente folosind soluții tehnice de ultimă oră și materiale de calitate superioară.

Prețul manoperei dar și costul total al lucrării se vor stabili după o vizită la locația unde va fi executată lucrarea. Tot cu această ocazie vom propune și soluțiile tehnice concrete.

Curățare profesională marmurăPardoseli marmură

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.