SWITCH TO ENGLISH

Lucrări cu gips carton

Echipa Brownstone realizează și lucrări cu gips carton, în spațiile în care acest tip de material își dovedește utilitatea. Montajul profesional și experiența mai multor lucrări de acest tip ne recomandă drept partenerul dvs ideal pentru placările cu gips carton de orice tip ale clădirilor.

Gips cartonul este folosit la anumite lucrări speciale, acolo unde nu se poate utiliza tencuiala. În ziua de astăzi, gips cartonul este unul dintre cele mai populare materiale folosite la realizarea compartimentărilor interioare, amenajarea pereților despărțitori, a tavanelor sau a sistemelor pentru tratamente acustice, deoarece acest material este bun izolator termic și fonic și conlucrează foarte bine cu alte elemente de construcții.

Placile de gips carton au în compoziție gipsul natural și hârtia, plus adezivi, agenți de coagulare, agenți de afânare și apă. Principalele trei categorii în care se împart plăcile de gips carton sunt:

1. Gips-carton fără caracteristici speciale: este cel mai comun tip și cel mai ieftin. Culoarea acestor plăci este albă.
2. Gips-carton rezistent la apă: produs special pentru zonele de interior unde umiditatea este ridicată, precum baia, bucătăria și toaleta. Gipsul din componența acestor plăci este tratat special contra umidității. Culoarea acestor plăci este verde deschis.
3. Gips-carton rezistent la foc: aceste plăci se pot recunoaște datorită culorii roz a hârtiei, special tratată pentru rezistența la foc, iar gipsul din interior are un procent însemnat de fibră de sticlă. Acest tip de gips-carton se utilizează mai ales la tavanele și pereții ieșirilor de siguranță în caz de incendiu.

Imagini din portofoliul BrownStone