SWITCH TO ENGLISH

Granit

Lucrări cu granit

Executăm montaj marmură, granit, travertin, ardezie, onix, la interior, atât pardoseli cât și pereți pentru livinguri, bucătării, băi, holuri, glafuri. După executarea lucrărilor de placare, la cererea ta sau a arhitectului, realizăm operații de șlefuire, lustruire, cristalizare, întreținere periodică sau mentenanță.

Executam si placări scări, trepte, contratrepte și mână curentă, executate din orice tip de material cerut de beneficiar.

Montaj trepte granit

Montaj trepte granit

Asiguram montaj profesional, medalioane din piatra naturala, cristal, portelan, colaborand cu firme care au o experienta vasta si utilaje profesionale in realizarea de medalioane, covor marmura, folosind masini de debitare cu jet de apa, care ofera o exactitate in debitarea lor si ne permite sa indeplinim designul dorit. Pentru blaturi cu cant lustruit, bizotat, bastonat si semi-bastonat, ne bazam in continuare pe profesionalismul firmelor de prelucrare a pietrei, care ne furnizeaza materialul finit.

Importanța montajului de calitate

Atunci când montajul granitului este realizat greșit pot apărea denivelări între plăci iar suprafața se poate strica mai repede. De asemenea, aspectul va avea de suferit.

În videoclipul de mai jos îți prezentăm cum arată un montaj de slabă calitate al unei pardoseli din granit. Corectarea acestor greșeli de montaj s-a realizat prin șlefuire cu echipamente profesionale și prin înlocuirea chitului pe bază de ciment cu un chit pe bază de rășini.

Cum se poate corecta prin șlefuire o pardoseală din granit montată defectuos.

Recomandările BrownStone

  • Granitul este una dintre cele mai dure si rezistente pietre naturale folosita in construcții și amenajări. Deoarece acțiunea dăunătoare a factorilor externi precum acizi, săruri sau grăsimi este mult mai scazută decat în cazul marmurei sau a travertinului, se recomandă folosirea acestei pietre naturale în spații intens circulate, atât la exterior dar și la interior.
  • Nu este un secret faptul că blaturile de bucătărie din granit și în general folosirea granitului in bucătarii reprezintă un mare plus pentru o investiție durabilă. Același lucru se poate spune despre scări, trepte și pardoseli pentru că nu apar zgârieturi provocate de încălțăminte, pietricele, particule de nisip, etc.
  • Granitul este alegerea potrivită pentru cei care își doresc o investiție pe termen lung, cu operațiuni de mentenanță minime și rare.
  • Pentru o aderență sporită, mai ales la exterior pe timpul iernii se recomandă buciardarea granitului, adică transformarea cu ajutorul echipamentelor speciale într-o suprafață nealunecoasă.

Montaj și buciardare granit – filmare din portofoliul BrownStone

Prețuri și costuri de montaj și slefuire

Duritatea ridicată a granitului îl face un material dificil de șlefuit pentru orice firmă de pe piață care nu are experiența și echipamentele necesare acestor
operațiuni. Costurile initiale cu slefuirea sunt mai ridicate deoarece este nevoie de mai mult material consumabil iar uzura echipamentelor creste direct proprotional cu duritatea materialului slefuit.

Însă, pe termen lung, prețul șlefuirii se amortizează deoarece mentenanța este minimală iar lucrarea poate rezista zeci de ani, dăcă montajul este realizat corect. Daca iti doresti mai multe informatii despre cum sa transformi investitia ta in granit intr-una durabila si eficienta ne poti contacta iar specialistii nostri iti vor oferi asistenta tehnica gratuita, in limita timpului disponibil.

Imagini din portofoliul BrownStone

 

Amenajări interioarePlacare cu granitPlacare piatra montaj piatra

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.