SWITCH TO ENGLISH

Lucrări cu gresie – faianță

Gresia și faianța sunt două materiale de construcții aparent comune, care se regăsesc în fiecare casă, în special în bucătărie și baie. Un montaj de calitate, elementele de decor și folosirea adezivilor potriviți pot transforma o lucrare banală de placare cu gresie și faianță a unui spațiu într-o adevărată operă de artă.

În placările cu faianță și gresie prima și una din cele mai importante etape este pregătirea suprafețelor de aplicare. Destinația placării impune tipul de gresie folosit. Dacă este montată la exterior, vorbim despre o gresie porțelanată, care are o rezistență mare la cicluri îngheț-dezgheț și cu absorbție de apă apropiată de zero. La interior se poate monta, pe lângă gresia porțelanată, și cea obișnuită, arsă în cuptor la temperaturi inferioare.

Alegerea tipului de adeziv este poate cel mai important aspect de luat în calcul pentru o lucrare de calitate, stabilă în timp. Pentru gresia porțelanată (cu absorbție de apă aproape nulă) priza este eminamente chimică, este nevoie de un adeziv îmbunătățit și flexibil. Pentru gresia normală, cât și pentru faianță, este suficient un tip de adeziv clasic, cu priză prin absorbție.

Firma Brownstone își propune să vă surprindă plăcut de fiecare dată și să aducă un plus de originalitate, stil, eleganță și calitate în ceea ce privește placările cu gresie și faianță.

Imagini din portofoliul BrownStone