SWITCH TO ENGLISH

Lucrări cu klinker – cotto

Pentru placări exterioare, dar și interioare durabile, cu un aspect rustic și natural, vă recomandăm klinker-ul și cotto, unele dintre cele mai rezistente materiale de construcții, cunoscute încă de pe vremea romanilor. Printre atuurile acestor materiale amintim: rezistența deosebită la trafic, fiind dovedit faptul că pot rezista și 100 de ani, folosirea în procesul de fabricare a peste 90% materiale naturale, realizarea manuală și varietatea de culori.

Klinkerul se obține prin topirea la circa 1200 de grade Celsius, timp de 32 de ore, a unor argile îmbogățite cu porțelan și șamotă. Klinker-ul este un material deosebit de rezistent la șocurile termice, chimice sau mecanice, fiind ideal pentru placări de fațade, pardoseli și terase exterioare, placări scări, trepte, glafuri fereastră, precum și placări piscine.

Cotto sau Terracotta sunt plăci ceramice decorative, cu aspect rustic, obținute prin presare unui amestec de argilă și mai apoi arderea în cuptor la temperaturi de 12000 grade Celsius. Rezultă astfel plăci ceramice care pot fi folosite la pardoseli, atât în interior, cât și la exterior, pentru crearea de spații rustice sau mediteraneene.

Imagini din portofoliul BrownStone