SWITCH TO ENGLISH

Lucrări din mozaic

O amprentă deosebită adusă locuinței sau cafenelei dumneavoastră poate fi personalizarea unui spațiu cu mozaic, unul dintre cele mai vechi materiale folosite în designul construcțiilor. Mozaicul este arta de a crea imagini prin asamblarea unor piese mici din sticlă colorată, piatră naturală, gresie sau alte materiale. Mozaicul poate fi considerat o tehnică de artă decorativă, o parte a designului de interior sau un simbol cultural și spiritual, fiind folosit de multe ori și în catedrale.

Piese mici, de obicei de formă cubice, de diferite culori și materiale, cunoscute sub denumirea de tesserae, sunt folosite pentru a crea aceste opere de arte. Cele mai vechi modele de mozaicuri făcute din diferite materiale au fost găsite în templele din Abra, Mesopotamia, și datează înainte de Hristos. Aceste opere constau într-un amalgam de piese colorate, scoici și fildeșuri. Pe lângă calitățile artistice, mozaicul are o mare rezistență la umezeală și la uzură.

Mozaicul a rămas o tehnică apreciată de iubitorii de frumos și în zilele noastre. Echipa noastră profesionistă realizează lucrări unice, având experiența necesară pentru astfel de montaje complexe, pentru care oferim garanție, în timp, a durabilității lucrărilor.

Imagini din portofoliul BrownStone