SWITCH TO ENGLISH

Mozaic

Mozaicul vă transformă casa într-o operă de artă

Cine nu își dorește o casă frumoasa, personalizată, unică? Unii dintre noi își înfrumusețează locuința cu un tablou deosebit, alții cu o mobilă din lemn masiv frumos sculptată și alții cu… mozaic.

Personal, ador mozaicul. Mi se pare fascinant cum, din mici bucățele de sticlă colorată, poți crea o imagine ca o pictură, pe un perete. La exterior sau la interior, mozaicul dă o notă de autentic și colorează orice locuință, rămânând veșnic în tendințe în domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare.

Prin mozaic puteți crea un aspect estetic deosebit, care îi va încânta pe toți cei care vă vor trece pragul. O baie placată cu mozaic, în loc de gresie și faianță, care să imite valurile înspumate ale mării și un soare prietenos, sau o bucătarie cochetă, ”accesorizată” cu mozaic în diverse culori, sunt două variante în care poate fi utilizat cu succes acest material de construcții.

Mozaicul este unul dintre cele mai vechi materiale folosite în designul construcțiilor. Primele astfel de mozaicuri au fost găsite în templele din Abra – Mesopotamia și datează din a doua jumătate a mileniului al treilea înainte de Hristos. Aceste opere constau într-un amalgam de piese colorate, scoici si fildesuri. Potrivit Wikipedia : ”Mozaicul este arta de a crea imagini prin asamblarea unor piese mici din sticlă colorată, piatră naturală, gresie sau alte materiale. Mozaicul poate fi considerat o tehnică de artă decorativă, o parte a designului de interior sau un simbol cultural și spiritual (de exemplu, în catedrale). Piese mici, de obicei de formă cubică, de diferite culori și materiale, cunoscute sub denumirea de tesserae (diminutiv tessellae), sunt folosite pentru a crea aceste opere de arte”.

Într-un cuvânt, mozaicul poate fi descris drept un amalgam de mici bijuterii din diverse materiale: sticlă, piatră, metal, lemn, chiar și pietre prețioase și semiprețioase. Pe lânga calitățile artistice, mozaicul este și un material practic, având o mare rezistență la umezeală și la uzură.

Mozaicul ramâne o tehnică apreciată de iubitorii de frumos și în zilele noastre. Dacă doriți să aplicați o pată de culoare și spectaculos locuinței dumneavoastră, firma noastră vă poate ajuta. Având o vastă experiență în realizarea de lucrări unice, dar și complexe, de placare cu mozaic, vă putem personaliza fiecare spațiu, după cum doriți. În plus, vă oferim garanția durabilității lucrării. Ne puteți contacta la telefon 0729.043.762 și pe adresa de email office@brownstone.ro.

Imagini din portofoliul BrownStone

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.