SWITCH TO ENGLISH

Lucrări beton

Cum obținem pardoseala perfectă din beton

Sistemul de pardoseală HyperConcrete este o metodă creată și dezvoltată de HyperGrinder prin mașini de slefuit brevetate și unelte speciale diamantate pentru a transforma betonul obișnuit într-o suprafață frumoasă, lucioasă și ușor de curățat!

Betonul șlefuit devine rapid cel mai bun material pentru pardoseală fără ceară. Datorită progreselor recente ale echipamentelor şi tehnicilor de șlefuire, antreprenorii șlefuiesc acum suprafețele de pardoseală din beton, fie noi, fie vechi, până la un finisaj cu luciu ridicat, care nu are nevoie niciodată de ceară sau straturi de acoperire care se pot decoji sau uza.

O podea din beton șlefuit oferă un finisaj durabil de o foarte înaltă calitate, cu un aspect asemănător cu piatra naturală, cum ar fi marmura sau mozaicul dar cu o duritate superioară deoarece are o rezistență ridicată la uzura datorată traficului. Prin urmare, Betonul șlefuit a devenit foarte popular în zonele cu trafic ridicat, deoarece oferă o suprafață cu întreținere ușoară.

Metoda HyperConcrete prin utilizarea capetelor planetare și a utilajelor cu acționare directă creează o suprafață foarte plană și netedă, ideală pentru scopuri industriale, cu aspect foarte frumos și estetic. Suprafața plană scade foarte mult vibrațiile care apar altfel la un motostivuitor. Acest lucru reduce nevoia de întreținere a pieselor consumabile, cum ar fi anvelopele și transmisia.

Vizionează clipul de mai sus pentru a vedea imagini înainte și după o șlefuirea unei suprafețe de beton

Absența unui strat izolator electric reduce stresul asupra componentelor electronice cauzat de interferențele ESD. Beneficiile în mediul de lucru sunt chiar mai mari pentru angajați. Problemele cu petele consistente de la urmele anvelopelor pe pardoselile epoxidice dispar deoarece HyperConcrete nu reține deloc urmele de anvelope (acesta este motivul pentru care podeaua poate fi păstrată curată cu un minim de efort într-un mod ecologic.

Durabilitatea și performanța superioară a betonului, Betonul Șlefuit a fost utilizat cu succes în:

– depozite, hale și spații industriale
– spații de birouri
– restaurante
– unități de producție
– magazine și showroom-uri auto
– garaje
– interioare rezidențiale, datorită costurilor sale reduse, a durabilității mari, a duratei de viață îndelungate, a naturii rezistenței foarte mari la abraziune și a finisajului foarte lucios al pardoselii.

Șlefuire pardoseli beton

Datorită Sistemului pentru pardoseală HyperConcrete pardoseala devine de până la 8 ori mai dură și rezistentă prin utilizarea „HyperConcrete Hardener densifier” (Agent de densificare întăritor HyperConcrete) de la HyperConcrete® .

Pe scurt, tehnologia de lucru ar fi urmatoarea:

– Șlefuirea betonului până la apariția agregatelor (expunerea agregatelor) sau la nivelul dorit.

– Consolidarea betonului cu substante de impregnare speciale. Acest proces provoacă un schimb chimic având ca rezultat o duritate mai mare a betonului.

– Șlefuirea si lustruirea cu diamante pentru a produce un luciu ridicat (strălucirea) al suprafeței.

În timpul procesului de degrosare si / sau șlefuire a betonului:

– Podeaua intra într-un proces de rectificare a planeităților

– Praful rezultat este eliminat cu ajutorul unor aspiratoare profesionale în pungi de plastic care împiedică particulele să rămână în aer

– Impuritățile din beton sunt îndepărtate

– Pardoseala devine mai densă

– Diferența de nivel, îmbinările curbate și plăcile inegale (pericolele de împiedicare) vor fi partial sau total eliminate.

Fiecare etapă în acest proces mărește strălucirea și reflexivitatea suprafeței. Deoarece este un proces în mai multe etape, clienții care nu sunt siguri dacă doresc un aspect complet lustruit sau un finisaj mătuit sau semi lucios cu o oarecare strălucire a suprafeței, pot revizui pardoseala la diferitele granulații ale diamantelor pentru a determina nivelul de strălucire. De asemenea, poate fi necolorată sau colorată pentru a satisface dorințele beneficiarilor privind întreținerea și cerințele estetice.

După procesul tehnic:

– Pardoseala va fi mai plană decât oricând și este în măsură să respire, permițând vaporilor de apă să treacă prin placă.

– Zonele lustruite pot fi folosite imediat după finalizarea procesului.

– Podeaua va fi rezistentă la alunecare / COF (Coeficientul de frecare) va fi mult îmbunătățit.

– Factorul privind luminozitatea va fi mai mare.

– Lumina ambientală va crește cu procentele de reflecție

– Calitatea aerului va fi îmbunătățită.

– Întreţinere va fi redusă dramatic necesitând un maxim de o persoană pentru a efectua întreţinerea pe mii de metri pătraţi pe zi.

– Duritatea betonului va crește prin utilizarea unui agetnt de densificare sigur pentru mediu.

– Dacă este utilizată în mediul industrial, anvelopele motostivuitoarelor vor ține mai mult timp fără a lăsa urme de anvelope.

– Netezimea podelei și a îmbinărilor va permite motostivuitoarelor, vagonetelor sau cărucioarelor să se deplaseze mai eficient fără o uzură excesivă.

– Dacă anumite zone necesită renovare sau re-șlefuire în viitor, atunci operațiunile normale pot continua în timp ce se efectuează lucrări de renovare.

– Extrem de ușor de întreținut prin utilizarea unor cantități minime de apă și a unei substanțe de curățare ecologică.

– Prin faptul că nu se acoperă betonul cu un material secundar, betonul poate funcționa ca material de stocare termică pentru a elibera căldură radiantă atunci când este necesar.

Pardoseală beton șlefuită

Beneficii ale sistemului HyperConcrete

Podeaua devine dură și puternică.
Aceasta este Soluția de pardoseală cu cea mai lungă durată de viață disponibilă.

Pur şi simplu nu există nici o comparaţie cu alte sisteme de pardoseală atunci când vine vorba de durata viaţă a unei pardoseli din beton șlefuit. Rezistență sporită, pentru finisajele vechi, deteriorate și slabe din beton, cu o rezistență mai mare la abraziune și o creștere a rezistenței la impact.

Procedeul Sistemului HyperConcrete îndepărtează partea superioară a suprafeței pardoselii din beton învechit (inclusiv orice straturi de acoperire neuniforme, parțiale sau
întregi), și întărește suprafața expusă de sub aceasta. Transformarea betonului poros într-o suprafață densă.

– Foarte rezistentă la uzură.

– Foarte rezistentă la zgârieturi.

– Foarte rezistentă la cele mai multe substanțe chimice.

– Durată de viață îndelungată.

Perfectă pentru traficul de camioane:

– Eliminarea urmelor de anvelope de la motostivuitoare, vagonete de tip industrial și coșuri de piese. În alte sisteme de pardoseli, o urmă de anvelope rămâne de obicei pe pardoseală până când este reparată. Când un motostivuitor se încinge pe o podea cu strat protector, frecarea cauzată între anvelopele sale și suprafață lasă o urmă.

– Scăderea uzurii generale a anvelopelor motostivuitorului (datorită netezimii pardoselii și a îmbinărilor „curbate” nivelate). În spațiile de industrie grea, suprafețele aspre și neuniforme fac ca anvelopele să se uzeze destul de repede.

Ecologic, prietenos cu mediul înconjurător

Acesta utilizează suprafețele de beton existente, care elimină necesitatea de acoperiri suplimentare și materiale de acoperire care ar urma să fie fabricate și achiziționate. Placările, covoarele şi linoleum-ul ajung în depozitele de deşeuri atunci când necesită înlocuire.

Același lucru îl putem spune și despre pardoselile acoperite de rășini epoxidice sau poliuretanice.

– Acestea sunt neprietenoase cu mediul.

– Au o durată de viață scăzută.

– Estetic, își schimbă calitățile foarte repede după aplicare.

– Produc tocirea excesivă a pneurilor utilajelor.

– Costuri mari ale materialelor și a manoperei.

– Imposibilitatea de a face mentenanță sau intervenții locale.

– Formează peliculă, nu lasă betonul să „respire”.

Betonul șlefuit este extrem de durabil, şi în cazul în care vreodată este necesară o reșlefuire, aceasta se efectuează pe suprafața existentă la doar o fracțiune din cost și fără orice fel de deşeuri semnificative. Betonul este un produs natural.

– Fără miros sau migrare de substanţe chimice.

– Fără solvenți care se evaporă în aer.

– Fără grosime (ca în cazul SLC) care poate provoca “Case bolnave”. Fără produse care pot provoca alergii.

– Aer curat: fără praf emis de pardoseala HyperConcrete.

Betonul poate „respira”, ceea ce permite vaporilor de apă să se evapore întrucât nu există straturi de acoperire care se pot decoperta, coji, crăpa sau separa și nu adăpostește bacterii, mucegai sau ciuperci, datorită PH-ului său ridicat natural.

Economic:

Reducerea întreţinerii podelei și un coeficient de frecare mai redus al echipamentelor de curăţare; ceea ce face ca periile, bureții şi mopurile să dureze mai mult.

Cele mai multe sisteme de pardoseală, chiar și pardoselile obișnuite din beton, necesită spălare agresivă pentru a menține un mediu curat și un aspect frumos. Gata cu frecarea și ceruirea.

Cu un sistem de pardoseală din beton șlefuit nu este nevoie de ceruirea și frecarea podelei. Toate costurile pentru munca de întreținere și materiale alocate pentru frecare și ceruire pot fi acum eliminate și adăugate la costul redus de întreținere.

Uşor de curăţat. Doar aspirați și spălați. Eficient din punct de vedere al costului:

Betonul șlefuit este una dintre cele mai economice, eficiente din punct de vedere al costului, alternativă de pardoseală care există.

Costurile reduse asociate cu energia economisită, uzura redusă a anvelopelor, reducerea întreținerii, și mai ales durabilitatea îndelungată arată că betonul șlefuit este un sistem de pardoseală atent la buget, dar și frumos.

Vizionează clipul de mai sus pentru a vedea imagini înainte și după o șlefuirea unei suprafețe de beton din interiorul unui service auto

Pardoseli noi din beton:

– Prin adăugarea de agregate colorate, este posibilă obținerea unui aspect foarte elegant în diferite variații. De asemenea, sticla colorată zdrobită poate fi „presărată” în stratul superior de beton proaspăt, unde apoi procedeele de degroșare, șlefuire și lustruire vor dezvălui bucățile de sticlă.

– Selectați culorile și agregatele din beton.

– Turnați betonul și lăsați-l să se usuce minim o lună.

– Degroșare.

– Colorarea cu pigment pentru beton.

– Impregnarea cu întăritor de beton.

– Șlefuire

Comparație cu ACOPERIRILE CU CEARĂ și VOPSEA

Acoperirile rezultate prin procedeul de polișare sau ceruire sunt de obicei folosite pentru a obține o podea lucioasă. Dar cu cât luciul este mai mare, cu atât este mai probabil ca acesta să se uzeze.

De aceea au o durată de viață relativ scurtă. În plus, straturile mai grele sunt mai vulnerabile la zgârieturi și uzură generală. Prin urmare, o astfel de acoperire trebuie să fie frecvent polișată înainte de aplicarea de straturi noi, doar pentru a fi refăcută din nou și din nou.

În mod similar este valabil și pentru vopselele pe bază acrilică, epoxidică și poliuretanică, deoarece acestea trebuie revopsite frecvent din cauza uzurii. În zonele cu trafic ridicat la fiecare 2-5 ani.

Deci, chiar dacă polișarea şi ceara par ieftine, în realitate acestea sunt foarte scumpe. Pe termen lung, nu există nici o formă mai scumpă de finisare a pardoselilor decât polișarea şi ceară.

TESTUL LA ABRAZIUNE

Durabilitatea crescută de 10 ori este confirmată de INSTITUTUL NAȚIONAL SUEDEZ PENTRU TESTARE și CERCETARE (SNTRI) Dorim să ne referim la RAPORTUL Testului de abraziune realizat pe beton netratat și pe beton șlefuit cu sistemul HYPER CONRETE:

TEST DE ABRAZIUNE, 9 IULIE, ANUL 1999, SUPRAFAȚĂ NEȘLEFUITĂ SS 13 72 41

Numărul de rotații Adâncimea abraziunii (mm) pentru Suprafața de testare 3
100 0,01
200 0,01
400 0,05
800 0,07
1600 0,37

Test de abraziune, 9 iulie, anul 1999, Adâncime impregnată, 29 iunie, anul 1999, SUPRAFAȚĂ ȘLEFUITĂ 13 72 41

Numărul de rotații Adâncimea abraziunii (mm) pentru Suprafața de testare 4
100 0,00
200 0,01
400 0,01
800 0,02
1600 0,04

Cerințe: Înălțime K40: 800 rotații = 0,2 și 1600 rotații = 0,04 Notă: Fiecare rezultat dat reprezintă valoarea medie a opt măsurători.

Costuri comparative de instalare și întreținere pentru Pardoseli din beton șlefuit

Informațiile de mai jos bazate pe un sondaj realizat de Asociația Americană Terrazzo & Mozaic, compară costul pe metru pătrat al materialelor comerciale pentru pardoseală utilizate în mod obișnuit și al pardoselilor din beton șlefuit.

Această examinare recentă a costurilor pardoselilor pe o perioadă de 20 de ani ilustrează nu numai unele dintre costurile ascunse implicate în achiziționarea și instalarea diverselor materiale, ilustrează, de asemenea, diferența dramatică în costul acestor materiale și adăugate la costul final scăzut al întreținerii.

Costuri pe 0,093m2 Cost instalat Întreținerea anuală Durata medie de viață în ani Costul de înlocuire Cheltuieli totale 20 de ani Costul per 0,093m2 / An
Pardoseală continuă de linoleum 2,72$ 1,39$ 9 3,43$ 38,14$ 1,91$
Pardoseală plăci de linoleum 1,23$ 1,47$ 15 1,60$ 32,76$ 1,64$
Pardoseală plăci ceramice 6,48$ 1,22$ 20 X 30,88$ 1,54$
Pardoseală klinker 5,78$ 0,58$ 20 X 30,18$ 1,51$
Pardoseală Ciment sau Mozaic 8,50$ 0,46$ 20 X 20,10$ 1,01$
Pardoseală Granit șlefuit 6,50$ 0,46$ 20 X 15,70$ 0,79$
Pardoseală Beton șlefuit HyperConcrete 3,98$ 0,00$ 20 X 3,98$ 0,19$

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.