SWITCH TO ENGLISH

Piatră naturală

Piatra naturală în amenajări exterioare – Posibilități de utilizare

Omul modern își manifestă tot mai mult atracția spre tot ce-l poate detașa de frenezia cotidianului. Acum, mai mult ca oricând, piatra naturală începe să fie tot mai prezentă în construcții, dar nu pentru că vreodată, în lunga sa istorie, s-ar fi demodat.

În această postare, ne vom limita la folosirea unor materiale particulare, protagoniste în portofoliul nostru cu lucrări din marmură, travertin și granit. Prin calitățile deosebite, acestea rămân în topul preferințelor companiei BrownStone pentru placarea clădirilor și alte amenajări exterioare.

Care sunt motivele opțiunilor noastre?

Despre materialele naturale deja toată lumea știe că au o capacitate impresionantă să transforme aspectul edificiilor și în general al construcțiilor. Blocurile de marmură, granit și travertin, odată prelucrate, reușesc să se adapteze oricărui tip de ambient extern.

Indiferent de varietate, acestea pot fi incluse fără probleme în orice spațiu. Și nu contează stilul arhitectural ori dacă vorbim despre genul clasic, rustic, contemporan sau despre o îmbinare între mai multe tipologii diferite.

Oricare dintre elementele naturale cu care ”jonglăm”, ne permite să realizăm lucrări cu granit, cu marmură sau travertin de o mare complexitate și clasă, practice, perfect funcționale și durabile, garantate de compania noastră două decenii.

Atâta timp cât beneficiarul apelează la mâinile și ideile specialiștilor, se pot obține rezultate remarcabile. Totul este permis de utilizarea unor materiale extraordinare, 100 % naturale, care prin prelucrare și tratamente specifice, au capacitatea să:

  • Reziste fără abateri la agresiunea factorilor de mediu;
  • Suporte orice greutate și aproape orice grad de uzură;
  • Se transforme în suprafețe super aderente și impermeabile.

Folosirea pietrelor naturale la exterior

Timp de secole, travertinul, marmura și granitul au ocupat un rol fundamental în construcția clădirilor și străzilor. De regulă, erau predestinate ridicării fundațiilor și structurilor monumentale.

Însă în zilele noastre, o asemenea practică este depășită, cimentul și cărămizile înlocuind piatra naturală. Cu toate acestea, tendința străveche pare să prindă din nou contur, poate datorită proprietăților mecanice și esteticii deosebite.

Pornind de la diversitatea formelor, culorilor, texturilor sau dimensiunilor, de la capacitatea de a dărui naturalețe ambientelor, blocurile masive de roci contiuă să rămână aliați de nădejde în construcții și în tot ce înseamnă finisaje de lux pentru exterior.

Practic, pietrele naturale s-au transformat din elemente de bază, în accesorii, având drept scop:

  • Să completeze și să înfrumusețeze un edificiu sau un ambient;
  • Să crească valoarea de piață a spațiilor în care sunt integrate.

De acest lucru ne ocupăm și noi. Cu ajutorul specialiștilor proprii, dar și al arhitecților cu care colaborăm, venim în întâmpinarea doritorilor cu proiecte extraordinare, în măsură să umple de armonie și bun gust zonele externe ale edificiilor.

Căile de acces, aleile, scările exterioare sau fațadele rămân numai câteva dintre locurile ideale unde ne putem lăsa liberă fantezia. Astfel de utilizări constituie doar o parte dintre posibilitățile pe care le avem să dăm curs imaginației și să putem crea cu stil.

Placarea cu piatră naturală a clădirilor

Pentru placarea clădirilor, opțiunile de care dispune un constructor sunt destul de variate. Dar se pare că piatra naturală rămâne alegerea cea mai inspirată atunci când se dorește o schimbare de look totală.

Dacă proiectul are în vedere o restilizare a clădirilor de birouri, a vilelor, instituțiilor și a oricărui edificiu public sau privat, nimic nu pare să fie mai potrivit decât marmura, granitul, travertinul ori un mix între ele.

Ca o dovadă concretă a potențialului oferit, rămân proiectele de construcție, de modernizare și reabilitare a spațiilor comerciale și altor clădiri de care ne-am ocupat până în cele mai mici detalii, indiferent de complexitate și anvergură.

Rezultatele au fost și continuă să facă senzație printre ”rivali”, dar mai ales printre potențialii clienți, care nu ezită să ne solicite serviciile. Un exemplu elocvent este Mall-ul Vitan, caz în care am avut misiunea să refacem în totalitate zona exterioară.

Încă din faza de proiect, am stabilit să lucrăm în exclusivitate cu pietre naturale. Prin folosirea marmurei, travertinului și granitului la placările exterioare (fațadă, trepte, alei, căi de acces, ziduri), am reușit să transformăm și să reînnoim imaginea centrului comercial.

Practic, toate aceste varietăți de roci au contribuit la înfrumusețarea detaliilor arhitectonice existente deja. Pentru că niciun alt material de construcție modern sau semifabricat nu reușeste să egaleze farmecul, eleganța și prestanța rocilor naturale.

Încă mai ai dubii în ce privește profesionalismul nostru și experiența?

Aruncă o privire peste servicii, dar fă-ți timp să te oprești și asupra lucrărilor de construcții și finisaje de lux ce poartă semnătura BrownStone! Experiența vastă și colaborările cu birouri de arhitectură consacrate reprezintă o certitudine pentru calitatea tuturor lucrărilor.

Dacă propunerilor noastre-ți sunt pe plac, nu ezita să ne apelezi pentru consultanță de specialitate, folosind una dintre datele de contact afișate! Răspunsul operatorilor noștri va veni ferm, în limita posibilităților și a timpului de care dispunem, fără să te oblige în vreun fel.


BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.