SWITCH TO ENGLISH

Finisaje interioare de lux

“Revoluția” pardoselilor: rășina epoxidică este ideală pentru pavarea prin turnare a podelelor

Compania de construcții și finisaje de lux Brownstone dorește să vă prezinte o modalitate nouă, practică și plină de imaginație pentru realizarea podelei din casă. Nu este vorba despre gresie, parchet sau mochetă, ci despre rașina epoxidică, o pardoseală decorativă turnată, pe care o puteți personaliza în cele mai mici detalii, cu orice culoare, desene sau elemente din natură doriți. Noi putem crea pentru dumneavoastră o astfel de podea unică în orice cameră a casei: bucătărie, baie, living, holuri, dormitoare, iar rezultatul va uimi, cu siguranță.

Rășina epoxidică este noua abordare a amenajărilor interioare, care a cucerit mulți iubitori de frumos și util. Pardoselile decorative turnate realizate din rășini epoxidice au servit, inițial, pentru finisarea pavimentelor comerciale și industriale. Ulterior, specialiștii în decorațiuni interioare au început să introducă acest tip de placare a pardoselilor și in casele particulare, înlocuind deseori gresia, piatra naturală sau marmura. Podelele epoxidice pot fi găsite într-o varietate foarte mare de culori și nuanțe, cu finisaje mate, lucioase sau sidefate și cu straturi non-alunecare. Există însă și rășini epoxidice transparente, cu ajutorul cărora puteți crea pardoseli unicat. Sistemele de pardoseli cu rășini epoxidice pot include straturi de acoperire, autonivelante sau șape epoxidice standard, antistatice. Aplicarea soluțiilor pe bază de rășina se poate face pe suprafețe din beton, ciment, șape autonivelante, gresie, marmură, mozaic sau pe acoperiri sintetice bicomponente. Nu este recomandată folosirea soluțiilor bicomponent pe suprafețe precum: linoleum sau parchet.

Datorită rezistenței la uzul mecanic și la impacturile chimice, podeaua turnată este tot mai populară, fiind una dintre cele mai rezistente în medii specifice industriei și, mai nou, în case. Rășina epoxidică ia locul, usor-usor, gresiei, care are dezavantajul de a fi casantă și menține răceala suprafețelor. Rășina este un material cu “memorie”, fiind relativ moale, așa că după un timp, zgârieturile devin parte din aspectul uniform al podelei. În comparație cu gresia, materialul moale fiind, e mai potrivit pentru spații în care se stă mult în picioare. Nu are rosturi, deci se întreține mai usor și, în plus, nu se crapă și este mult mai rezistent la șocuri decât gresia.

Metoda de execuție

Echipa noastră de specialiști în construcții poate crea în casa dumneavoastră o pardoseală decorativă unicat. Iată care sunt pașii:

 1. În primul rând, înainte de orice, ne asigurăm că baza pe care va fi turnată vopseaua epoxidică, adică șapa, este perfect dreaptă. Este recomandată turnarea unui strat de șapă autonivelantă.
 2. Urmează curățarea impecabilă a suprafeței de lucru. Se recomandă chiar aspirarea pardoselii. Zona pe care urmează să se toarne rășina epoxidică trebuie să fie perfect uscată.
 3. Următorul pas este aplicarea unui strat de grund de amorsare. Așteptăm să se usuce.
 4. Aplicăm un strat foarte subțire de vopsea în culoarea aleasă de dumneavoastră (există vopseluri speciale pentru pardoseala decorativă).
 5. Următorul pas este decorarea pardoselii cu tot ce doriți: scoici, stele de mare, frunze, flori, bucăți de stofă, monede, cioburi de sticlă, orez, fasole etc. După care așteptăm să se usuce bine vopseaua, aproximativ 24 de ore.
 6. Ultima etapă este turnarea rășinii epoxidice transparente autonivelante, care are nevoie de 24 de ore până la uscarea completă. A doua zi puteți dansa pe noua pardoseală, decorată conform imaginației dumneavoastră, fără teama de a o zgâraia sau deteriora.

Avantajele pardoselii decorative turnate din rășină

Calitățile și avantajele unei asemenea pardoseli sunt multiple:

 • Aspectul decorativ și personalizarea grafică a pardoselii. Într-un răstimp scurt și cu un efort redus se poate realiza o podea unică, rod al imaginației fiecăruia. Pot fi inserate elemente decorative și chiar surse de iluminare (leduri monocolore sau multicolore).
 • Rășina epoxidică este și un bun hidroizolant și oferă impermeabilitate, fapt ce o recomandă pentru finisarea pardoselilor din băi, bucătarii, beciuri sau piscine. Dacă se întamplă să uitați robinetul deschis și să inundați încăperea placată cu acest tip de finisaj, veți constata că apa rămane la suprafață, fără să se infiltreze și fără să modifice în vreun fel aspectul podelei.
 • Pardoseala finisată cu vopsea epoxidică autonivelantă este mai caldă decât cele placate cu gresie, piatră decorativă, marmură sau granit. Așadar, poate fi introdusă în categoria podelelor calde.
 • Suprafața finisată cu rășini epoxidice este perfect netedă, fără niciun fel de rosturi sau îmbinări, care pot deveni mediu propice dezvoltării microbilor și bacteriilor.
 • Întreținerea și curățarea pardoselilor de acest tip este extrem de ușoară și chiar plăcută.
 • Rezistența la șocuri mecanice: executată impecabil, o asemenea pardoseală decorativă este foarte dură și rezistă zeci de ani fără a necesita retușări. Suprafața pardoselii bicomponente poate fi șlefuită și / sau completată în timp. Peste aceasta se aplica un strat de protecție care îi mărește rezistența la frecare și protejează efectul transparent.
 • Aplicabilitate în spații cu geometrie neregulată.
 • Este antistatică și reduce expunerea factorilor alergici.
 • Este antiderapantă (după caz, putând fi finisate structurat prin introducerea unor particule de cuarț).
 • Este confortabilă și igienică (ușor de spălat/ curățat).
 • După încheierea procesului chimic de polimerizare, soluțiile epoxidice devin absolut inofensive pentru mediul înconjurător. Pardoselile epoxidice respectă integral legislația în vigoare cu privire la domeniul medical, fiind și agrementate la nivelul comunității europene și pot fi aplicate în diverse domenii de activitate.

Pardoseala decorativă personalizată cu fototapet

O pardoseală din rășini sintetice poate avea caracteristici diferite, în funcție de cerințele spațiului în care urmează a fi instalată. Pardoseala decorativă poate avea un aspect deosebit, oferit atât de imaginea care imită un covor de iarba deasă, cât și de luciul și planeitatea oferite de rășina epoxidică aplicată peste fototapet. În cazul acestui tip de pardoseală, posibilitățile în materie de design sunt nelimitate. Pentru personalizarea unui spațiu, indiferent de dimensiuni, poate fi aleasă orice imagine. Ineditul apare atunci când sistemele de pardoseli cu rășini sunt montate peste un fototapet personalizat care prezintă elemente din decorul încăperii sau se asortează cu acestea. Grafica personalizată poate aduce elemente noi în context sau pune în valoare decorul spațiului construit.

Realizarea unei pardoseli personalizate cu fototapet este printre cele mai recente tendințe de design interior. Acest tip de amenajare transformă casele moderne în impresionante decoruri 3D. De asemenea, pardoseala poate fi luminată din interior (de sub stratul epoxidic aplicat), astfel încât, aceasta va genera un efect spectaculos, în plus față de orice alte tipuri de amenajari tradiționale.

Aplicarea rășinii și a fototapetului se face în mai multe straturi, iar timpul de realizare al unei pardoseli este de aproximativ 4 zile. Dacă suprafața de lucru a fost pregatită (a fost turnată o șapă egalizatoare sau au fost îndepărtate elementele vechi ce decorau pardoseala), etapele de lucru sunt:

Ziua 1 – se toarnă primul strat autonivelant. Acest strat egalizator poate avea uneori și rolul de a hidroizola suprafața de lucru.

Ziua 2 – se aplică fototapetul. Materialul de tip fototapet (perforat micronic) va fi aplicat cu apă, pentru se a obține un grad ridicat de flexibilitate în aranjarea elementelor de legatura intre fâșii.

Ziua 3 – se aplică al doilea strat de epoxidică. Acesta are rolul de a proteja materialul de tip fototapet, astfel izolând definitiv grafica 3D ce personalizează spațiul. Deoarece materialul utilizat este perforat micronic, stratul 2 va trece prin acesta, sudându-se de primul strat aplicat. Astfel obținem o suprafață compactă și durabilă.

Ziua 4 – se aplică un lac protector care anuleaza luciul (suprafața sticloasă) soluțiilor bicompenent. Acest ultim strat va proteja pardoseala în timp și va permite oricând anularea zgârieturilor sau al imperfecțiunilor generate de fluxul de trafic.

Timpul liber dintre cele 4 etape permite uscarea și solidificarea materialelor.

Nu este recomandată utilizarea printurilor de tip autocolant sau a printurilor din hârtie pentru realizarea unor astfel de lucrări. Materiale de acest tip nu vor permite solidificarea straturilor ce formeză amenajarea.

Apelați la specialiști!

Pardoselile din rășini sintetice sunt deosebit de apreciate pentru rezistenta lor deosebită, pentru funcționalitate și aspect. Printre nenumăratele avantaje ale acestui tip de pardoseală se numară și timpul scurt de execuție. Astfel, beneficiarii își pot relua activitatea la scurt timp după instalarea unei pardoseli epoxidice sau pardoseli poliuretanice.

Un alt avantaj este faptul că acest tip de pardoseală poate fi executată în orice sezon al anului, astfel încât și iarna puteți apela la echipa noastră dacă doriți reamenajarea interiorului.

Singurul dezavantaj al finisajului epoxidic decorativ poate interveni în cazul proastei execuții. Fără a fi respectate cu precizie regulile descrise mai sus puteți obține o suprafață cu denivelări și imperfecțiuni, iar înlocuirea ei este foarte dificilă. De aceea, va recomandăm să apelați la ajutorul specialiștilor cu experiență în turnarea acestui tip de vopsea autonivelantă.

Specialiștii noștri vă stau la dispoziție gratuit pentru stabilirea celor mai bune soluții pentru amenajarea interioară a casei dumneavoastră și pentru turnarea podelelor din rășini epoxidice. Vă oferim acces rapid la informații și consultanță în alegerea produsului care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră. Datorită experienței îndelungate în domeniu, echipa noastră profesionistă monteaza acest tip de pardoseală în toate domeniile de activitate.

Pornind de la ideea că nimic nu este imposibil de realizat și că pentru orice idee există o soluție, echipa noastră execută amenajări complete pentru apartamente, oferă soluții și execuții de calitate premium, finisaje speciale și atipice. Ne puteți contacta prin email: office@brownstone.ro sau telefonic la numărul 0729.043.762 .

Imagini din portofoliul BrownStone
Amenajări interioareConstrucții case

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.