SWITCH TO ENGLISH

Șape

Șapa semiumedă

Este materialul care are in compozitie nisip spalat, sort de 4-8mm, ciment si apa. Sapa semiumeda se poate prepara cu masini speciale, cu betoniere sau cu mixere.

Trebuie sa aibe un minim de 5cm.Aceeasi sapa dar cu prestatii net superioare, se poate obtine inlocuind cimentul cu un LIANT HIDRAULIC amestecat cu nisip/sort (0-8mm) si apa.

In acest caz se realizeaza o sapa cu prestatii mecanice superioare,stabilitate superioara,durabilitate ridicata in timp, calitatea acesteia permitand aplicarea mult mai rapida (datorita timpilor mult mai redusi de uscare) si diversificata a oricarui tip de pardoseala. Folosind anumiti lianti, aditivi sau produse speciale(numai in baza fiselor tehnice ale produselor furnizate de producator) de o grosima mai mica de 5cm.Avantajele folosirii liantilor in compozitia sapelor  semiumede sunt multiple.

Primul avantaj si unul dintre cele mai importante e timpul de asteptare mult redus pentreu maturarea sapei.In cazul folosirii unor lianti hidraulici de top ca si performante tehnice (uscare rapida, rezistenta ridicata la compresie si flexie) timpul de aplicare pentru gresie se poate reduce la doar 24h iar pentru parchet masiv la 5 zile. Valori foarte mici daca tinem cont ca sapa traditionala (nisip, ciment, apa)are un minim de 30 zile de asteptare in conditii optime.

De preferat, atunci cand liantul pentru sape apartine unui anumit producator, sa se foloseasca pentru montajul pardoselilor adezivii compatibili.

Vizionează clipul de mai sus pentru a vedea imagini din timpul unei lucrari unde BrownStone a turnat o sapa liant Keracem. Ulterior s-a montat si slefuit o pardoseala din marmura

 

Imagini din portofoliul BrownStone

Turnare și execuție șape

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.