SWITCH TO ENGLISH

Lucrări beton

Șlefuirea și recondiționarea pardoselilor din beton

Betonul este folosit foarte mult timp în construcții civile și industriale deoarece este rezistent, putând fi modificat și adaptat în funcție de proiect. De multe ori este necesar să fie finisat, pentru a avea caracteristici deosebite. De aceea, sunt folosite mașini profesionale de șlefuire, îndreptare, curățare și lustruire.

Pardoselile industriale, din depozite, supermarketuri, parcări interioare și alte facilități publice sunt supuse uzurii în timp și necesită recondiționare. Recondiționarea acestora se realizează prin reparațiile rosturilor și a fisurilor din placa de beton, pregătirea pardoselii pentru șlefuire și polișare.

Pentru a exploata calitățile remarcabile ale betonului este necesară întreținerea si redarea strălucirii acestuia prin procesul șlefuirii. Există mai multe motive pentru care este utilă șlefuirea betonului:

 • dacă betonul turnat are fisuri
 • pentru șlefuirea crăpăturilor existente
 • stratul protector de pe beton se uzează, fiind necesară înlocuirea acestuia
 • în cazul recondiționărilor plăcilor de beton
Suprafață de beton deteriorată

Suprafață de beton deteriorată

Cu ajutorul acestui proces de recondiționare, suprafața de beton redevine dură și rezistentă la uzură. Fisurile din pardoseală se elimină cu ușurință prin colmatare cu materiale speciale, care restabilesc proprietățile și aspectul suprafeței. O pardoseală din beton șlefuită și lustruită profesional, nu numai că va arăta foarte bine ani de zile, dar de asemenea, va genera costuri de întreținere foarte mici.

O placă de beton veche sau nouă poate fi prelucrată, obținându-se un beton lustruit,  cu aspect deosebit și cu funcționalități specifice.

Avantajele principale ale procedurii de recondiționare sunt:

 • reduce costurile cu întreținerea pardoselii, pe termen scurt și lung
 • mentenanță ușoară și păstrare a suprafeței, pe termen lung
 • asigură strălucirea suprafeței și întreținerea mai ușoară
 • păstrează suprafața în condiții bune pentru o perioadă mare de timp
 • procesul de recondiționare prin șlefuirea betonului este curat, se realizează cu utilaje profesionale
Șlefuirea și recondiționarea pardoselilor din beton

Șlefuirea și recondiționarea pardoselilor din beton realizate de BrownStone cu ajutorul echipamentelor profesionale și personalului calificat.

Cum se realizează recondiționarea pardoselilor din beton

Șlefuirea suprafețelor din beton este realizată cu utilaje tehnologice moderne, utilizate de personal instruit continuu. Specialiștii acordă atenție deosebită tuturor tehnologiilor moderne și inovatoare, astfel încât lucrările de recondiționare să aibă rezultate excelente.

Serviciile de șlefuire se pretează atât pardoselilor industriale și comerciale, precum și celor rezidențiale:  parcări subterane, centre comerciale, mall-uri, complexuri rezidențiale.

Pentru șlefuire și polisare, se utilizează metode profesionale folosindu-se în mai multe faze segmenți diamantați din ce în ce mai mărunți. Fazele cele mai importante ale procedeului sunt: șlefuire, șlefuire fină, impregnare și polisare. În final, suprafața va avea un grad ridicat de luciu, aspect estetic deosebit și va fi antiderapantă.

Vizionează clipul de mai sus pentru a vedea imagini înainte și după o lucrare de șlefuire beton din parcarea unui centru comercial din București.

Avantaje majore ale pardoselilor recondiționate

După ce au fost executate lucrările specifice, pardoselile au multe avantaje, fiind net superioare stării anterioare procedurilor de recondiționare. Printre acestea, menționăm:

  1. Pardoselile din beton recondiționate au un aspect luminos, curat și profesional
  2. Suprafețele sunt foarte ușor de curățat pentru că nu rețin murdăria
  3. Se obține rezistență la trafic intens, la acizi, baze și săruri, la șocuri mecanice, precum și la impact
  4. Rezistența la deversări de substanțe petrochimice, de uleiuri și alte substanțe, precum și rezistența la urme de anvelope de camion, urme de motostivuitor
  5. O pardoseală din beton, dacă a fost deteriorată, se poate repara simplu și rapid, prin refacerea zonei afectate, cu aceeași culoare
  6. Reflexia luminii obținută după prelucrare este o proprietate importantă care ajută la economisirea energiei prin reducerea cerințelor de iluminat artificial
  7. Recondiționarea pardoselilor din beton, prin șlefuire, este un proces fără factori de contaminare sau aburi nocivi

Suprafața poate fi dată în folosință imediat după finalizarea lucrării.


BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.