SWITCH TO ENGLISH

DecorațiuniFinisaje interioare de lux

Stilul italian, de la clasic la modern: Cum am dat o nouă față cafenelei Veneția

Reusita unei amenajari interioare facuta cu stil este atunci cand acel spatiu te transpune intr-un timp sau un loc indepartat sau in care ai dori sa ajungi. Aceeasi senzatie o au si clientii care pasesc pragul Venetia, o cafenea si pizzerie renumita din Focsani, care a trecut in acest an printr-un amplu proces de reabilitare si modernizare.

Atmosfera din interior, antichizata, cu detalii care atrag privirea, masti colorate si aurite, te fac sa uiti ca esti intr-un oras de provincie din Romania si te trimit cu gandul la frumoasa si misterioasa Venetie italiana a secolului al XVI-lea, cu canalele sale renumite, pe care plutesc gondolele iubirii…

Echipa Brownstone a avut privilegiul de a realiza transformarea interioara a cafenelei Venetia, recunoscuta pentru promovarea unui stil italian si a calitatii in desfasurarea activitatii.

Acest proiect a fost complex si a constat in reabilitarea tavanelor, peretilor, pardoselilor, incepand cu designul, pana la punerea in aplicare a solutiilor alese si realizarea efectiva a lucrarilor. Proiectul a urmarit, prin toate etapele sale, ca rezultatul final sa fie unul spectaculos, dar si unitar si armonios, care sa respecte stilul venetian.

Pe pereti a fost aplicat un material special: Ottocento Antico Velutto, care confera un efect de antic, vechi si nobil in acelasi timp. Acest material este o imbracaminte transpiranta care, datorita formulei pe baza de rasini in dispersie apoasa si pigmenti speciali metalizati, permite obtinerea de finisari decorative foarte speciale din stilul clasic si din designul actual. Caracteristica principala a produsului Ottocento Antico Velluto este cea de a reproduce, in functie de unghiul luminii reflectate, un efect optic asemanator celui al unui material catifelat. Este inodor, netoxic, neinflamabil, usor de utilizat si nu polueaza mediul.

Peretii au fost impodobiti si cu detalii pictate si, pentru un plus de autenticitate, au fost imbracati intr-un lambriu din lemn, in aceeasi tonalitate cu barul. Si pentru ca intotdeauna detaliile bine alese si cu stil fac diferenta, intreg spatiul a fost imbogatit cu imprimeuri realizate manual.

Tavanul, realizat in trepte, da impresia de inaltime si perspectiva, fiind infrumusetat cu o bagheta si ornamente antichizate, in culoarea predominanta a peretilor.

Barul din lemn masiv este piesa de rezistenta si principala atractie din cadrul cafenelei Venetia, datorita materialelor din care a fost realizat si a finisajelor deosebite. Pentru bar a fost folosit si Onixul, o piatra semipretioasa, care confera o nota de unicitate locatiei.

Nu in ultimul rand, au fost realizate pardoseli din granit, care au un dublu rol: estetic si functional, datorita aspectului deosebit, dar si rezistentei la trafic intens.
Consideram ca un plus in finalizarea cu succes a acestui proiect a fost utilizarea de materiale naturale, aflate in trend in aceasta perioada, cum sunt lemnul, granitul, onixul, care ofera o nota de autenticitate si eleganta locatiei.

Va prezentam cateva imagini semnificative din Venetia – Cafenea/Pizzerie, dupa reabilitare:

Decoratiuni interioare de lux

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.