SWITCH TO ENGLISH

Marmură

Tipuri de marmură – o călătorie în jurul lumii

Marmura este asul din mâneca arhitecților și designerilor atunci când vor să construiască interioare unice, versatile și care să inspire lux. E o alegere populară pentru blaturi, băi, pardoseli și placaje. Versatilitatea marmurei o recomandă pentru a fi folosită în infinite contexte și tipuri de construcții. De la hoteluri cu holuri luxoase, până la bucătăria din locuința ta! Acest material are capacitatea magică de a conferi oricărei încăperi un sentiment de lux și grandoare.

Există multe tipuri diferite de marmură, fiecare dintre ele cu propriile detalii unice și utilizări diferite. Marmura este o piatră naturală bogată în calciu, ceea ce înseamna că este în continuă schimbare, iar cu fiecare utilizare, piesele realizate din marmură vor căpăta din ce în ce mai mult caracter și personalitate. Pentru cei care doresc să folosească marmura în casa sau în spațiile lor, o scurtă privire asupra celor mai populare tipuri de marmură ar putea fi utilă pentru luarea celei mai inspirate decizii.

Marmura de Carrara

Această marmură albă are un aspect curat, cu nuanțe subțiri de gri, fiind printre cele mai populare și bine cunoscute tipuri în Europa. Puteți recunoaște marmura Carrara uitându-vă la tipul de nervuri contrastante contra fundalului alb sau gri deschis. Blocurile de marmură albă de Carrara au fost întotdeauna apreciate în domeniul sculpturii, fapt datorat anumitor caracteristici ale pietrei, cum ar fi: moliciune, omogenitate și o rezistență destul de mare la fisurare și spargere. În construcții, printre cele mai potrivite utilizări ale aceastui tip de marmură albă se numără blaturile, șemineele, pereții dușurilor și podelele.

Marmura Emperador

Emperador este o marmură remarcabilă care oferă stil și distincție. Fiind foarte apreciată de arhitecți și designeri de interior, ei o utilizează la scară largă pentru a crea spații unice, fermecătoare, de o frumusețe imbatabilă. Din punct de vedere vizual, marmura Emperador atrage atenția datorită tonului său maro închis, cu nervuri neregulate.
Ea poate fi combinată cu alte materiale în tonuri diferite pentru a obține modele distincte. Spre exemplu, în combinație cu alte materiale în tonuri crem, se va obține un rezultat cu aspect foarte curat și relaxat.

Marmura Calacatta

Această marmură italiană clasică este una dintre cele mai valoroase dintre marmurile albe. Avand un aspect mai dramatic decât marmura de Carrara, Calacatta se remarca printr-un ton cald alb și un amestec de nervuri de culoare bej sau auriu și gri, care variază în funcție de dimensiune. Marmura de Calacatta este folosită de obicei pentru blaturi de bucătărie sau baie, acoperiri pentru șemineu, podele cu gresie mare și plăci de perete.

Marmura Thassos

Marmura Thassos este de culoare alb cristal și provine de pe insula Thassos din Grecia. Această marmură se distinge prin aspectul său aproape strălucitor. Populară chiar și în vremurile străvechi, marmura Thassos este excelentă pentru a reflecta lumina și pentru a face orice spațiu să pară foarte luminos. Paleta simplă de culori a acestei marmuri o face potrivită pentru diferite stiluri de design de casă, având capacitatea de a contrasta sau de a completa o schemă deja existentă.

Marmura Statuario

În marmura Statuario vom regăsi nuanțele subtile de gri, amintind de Carrara, dar și nervuri albe similare cu cele găsite în plăcile de Calacatta. Această piatră se remarcă prin nuanța foarte deschisă de alb de fundal, ce o caracterizează, lucru care o face incredibil de valoroasă. În timp ce Statuario este recunoscută în Italia ca fiind marmura perfectă pentru sculpturile statuetelor, este, de asemenea, un material extrem de căutat pentru proiecte rezidențiale și comerciale.

Marmura White Himalaya

Această altă marmură grecească, White Himalaya (sau Volakas), are caracteristici similare cu Carrara. Nervurile din marmura albă Himalaya pot varia de la nuanțe gri și maro până la purpuriu, toate pe același fundal de alb solid. Această marmură face impresie atunci când este folosită pentru băi, pardoseli și blaturi, panouri de perete și căzi.

În concluzie, există multe tipuri diferite de marmură din care poți alege atunci când proiectezi o nouă lucrare. Fie că te gândești să aduci marmura în propria casă, dar mai ales în spații mai mari, care necesită lucrări de amploare, poți beneficia de toată încrederea și profesionalismul pe care echipa BrownStone le oferă. Având în portofoliu numeroase proiecte centrate pe construcția și lucrul cu marmură, la noi vei găsi specialiștii de care ai nevoie pentru lucrarea ta, indiferent de gradul său de complexitate. Pentru orice intrebari si detalii adiționale, echipa BrownStone iți stă la dispoziție!


BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.