SWITCH TO ENGLISH

Travertin

Travertin – finisaje de calitate cu un design deosebit

Piatra naturală este utilizată la proiectele exterioare, în amenajări elegante, moderne, care necesită materiale rezistente, cu calități deosebite. Cunoscut pentru frumusețea sa, travertinul este un material extrem de utilizat în construcțiile de clădiri, dar și în amenajările interioare sau de exterior. În cazul unuia dintre cele mai cunoscute monumente din Europa, Colosseumul din Roma, mare parte din construcție este cu travertin, care rezistă pe durate îndelungate, chiar secole.

Travertinul are o textură unică, culori minunate, ceea ce va face ca placările cu această piatră naturală să arate cu adevărat deosebite.

Dacă pentru alte tipuri de roci timpul aduce schimbări asupra aspectului, travertinul își păstrează frumusețea din prima zi. O piatră calcaroasă moale, dar totuși dură, travertinul are aceste caracteristici:

  • este un material extrem de versatil, cu multiple posibilități decorative
  • are rezistență crescută la uzură
  • nu este afectat de variațiile de temperatură
  • are multiple posibilități de utilizare

Proiectele exterioare  la care travertinul poate fi o componentă foarte importantă sunt: glafuri, pardoseli exterioare, pardoseli pentru zone umede, pentru placare pe verticală sau pe orizontală. Treptele scărilor exterioare sunt, de asemenea, piese speciale pentru că necesită dimensiuni și forme diferite, în funcție de proiectul de ansamblul al lucrării.

Glaf din travertin

Glaf din travertin

Culoarea o constituie elementul principal de alegere a unei pietre naturale în amenajările exterioare, dar se va ține cont și că elementele de decor vor avea de înfruntat precipitații și schimbări de temperatură.

Alegerea materialelor potrivite pentru placările exterioare cu piatră naturală este foarte importantă.  Detaliile care se iau in considerare sunt următoarele: rezistenta și gradul de aderență, avându-se în vedere că locul este expus diferitelor procese meteorologice (ploi, ninsori, multe cicluri îngheț-dezgheț). Aderența unei pietre naturale rezultă din felul în care este prelucrată suprafața acesteia,  buciardarea fiind una dintre acestea.

Travertinul este una dintre cele mai populare pietre naturale folosite la realizarea unor spații superbe exterioare. Durabilitatea acestei pietre naturale în timp depinde foarte mult de protecția pe care noi, prin anumite procedee și substanțe, o putem oferi prin impermeabilizarea travertinului.

Utilizări ale travertinului

Balcon placat cu travertin

Balcon placat cu travertin

Compania de construcții, amenajări și finisaje de lux BrownStone are un portofoliu bogat. Este vorba de multiple centre comerciale, monumente recondiționate, spații de birouri, multe proiecte complexe în care piatra naturală are un rol foarte important.

Poate fi utilizat pentru spațiile comerciale sau cafenele cu terase, restaurante moderne. Culoarea superbă a travertinului va oferi vitalitate spațiului și va putea fi asociat cu alte materiale sau nuanțe.

Se poate folosi cu succes în spații cu umiditate, de exemplu în bai sau pentru pardoseli.

Restaurare și recondiționare travertin

Cu toate că mai sus menționam despre rezistența travertinului, este important de știut că asemenea oricărei roci calcaroase, travertinul nu este indestructibil la factorii externi iar în timp se poate deteriora. Vestea bună este că în urma proceselor tehnice profesionale se poate reface ca nou și nu este nevoie de înlocuire totală, așadar vorbim despre un avantaj considerabil în ceea ce privește deranjul și cheltuiala.

Vizionează clipul de mai sus pentru a vedea imagini înainte / după din timpul unei lucrări restaurare a pardoselii de travertin.

 

Citește și:

6 sfaturi de la specialiști pentru montajul travertinlui

Amenajări interioareMontaj travertin

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.