SWITCH TO ENGLISH

Travertin

Travertin – finisaje de calitate cu un design deosebit

Piatra naturală este utilizată la proiectele exterioare, în amenajări elegante, moderne, care necesită materiale rezistente, cu calități deosebite. Cunoscut pentru frumusețea sa, travertinul este un material extrem de utilizat în construcțiile de clădiri, dar și in amenajările interioare sau de exterior. În cazul unuia dintre cele mai cunoscute monumente din Europa, Colosseumul din Roma, mare parte din construcție este cu travertin, care rezistă pe durate îndelungate, chiar secole.

Travertinul are o textură unică, culori minunate, ceea ce va face ca placările cu această piatră naturală să arate cu adevărat deosebite.

Dacă pentru alte tipuri de roci timpul aduce schimbări asupra aspectului, travertinul își păstrează frumusețea din prima zi. O piatră calcaroasă moale, dar totuși dură, travertinul are aceste caracteristici:

  • este un material extrem de versatil
  • are rezistență sporită în timp
  • nu se zgârie și nu se pătează
  • nu este afectat de variațiile de temperatură
  • nu își schimbă culoarea
  • are multiple posibilități de utilizare

Proiectele exterioare  la care travertinul poate fi o componentă foarte importantă sunt: glafuri, pardoseli exterioare, pardoseli pentru zone umede, pentru placare pe verticală sau pe orizontală. Treptele scărilor exterioare sunt, de asemenea, piese speciale pentru că necesită dimensiuni și forme diferite, în funcție de proiectul de ansamblul al lucrării.

Glaf din travertin

Glaf din travertin

Culoarea o constituie elementul principal de alegere a unei pietre naturale în amenajările exterioare, dar se va ține cont și că elementele de decor vor avea de înfruntat precipitații și schimbări de temperatură.

Alegerea materialelor potrivite pentru placările exterioare cu piatră naturală este foarte importantă.  Detaliile care se iau in considerare sunt următoarele: rezistenta și gradul de aderență, avându-se în vedere că locul este expus diferitelor procese meteorologice (ploi, ninsori, multe cicluri îngheț-dezgheț). Aderența unei pietre naturale rezultă din felul în care este prelucrată suprafața acesteia,  buciardarea fiind una dintre acestea.

Travertinul este una dintre cele mai populare pietre naturale folosite la realizarea unor spații superbe exterioare. Durabilitatea acestei pietre naturale în timp depinde foarte mult de protecția pe care noi, prin anumite procedee și substanțe, o putem oferi prin impermeabilizarea travertinului.

Utilizări ale travertinului

Balcon placat cu travertin

Balcon placat cu travertin

Compania de construcții, amenajări și finisaje de lux BrownStone are un portofoliu bogat. Este vorba de multiple centre comerciale, monumente recondiționate, spații de birouri, multe proiecte complexe în care piatra naturală are un rol foarte important.

Poate fi utilizat pentru spațiile comerciale sau cafenele cu terase, restaurante moderne. Culoarea superbă a travertinului va oferi vitalitate spațiului și va putea fi asociat cu alte materiale sau nuanțe.

Dacă privim atenți în jurul nostru, observăm multe clădiri publice care au piatra naturală, ca și componentă a teraselor exterioare, a curților, a gardurilor, care sunt pavate cu plăci din piatră.

Centrele comerciale moderne și hoteluri, precum și săli fastuoase de evenimente au pavaje și decorațiuni exterioare din travertinul care au atât rol estetic, dar mai ales funcțional, prin rezistența acestui material la intemperiile vremii. Aceste pavaje au nevoie de mentenanță, fiind necesare lucrări specifice pentru a le întreține în stare foarte bună, pentru ca piatra naturală să nu își piardă calitățile excepționale.

Clădirile de teatru, mai ales cele istorice, au minunate coloane acoperite cu piatră naturală. Multe dintre ele trebuiesc îngrijite și curățate regulat pentru a-si menține frumusețea. Restaurarea acestora, acolo unde este cazul, este una dintre sarcinile de care Brownstone se ocupă cu mare seriozitate.

Bisericile sunt o categorie aparte de lucrări de care compania noastră se ocupă cu profesionalism, având grijă ca toate piesele ce au montate piatră naturală sau sunt placate cu travertin să beneficieze de serviciile de întreținere, protejare, mentenanță și curățare de cea mai bună calitate.

Beneficii ale travertinului

  • Ideal pentru spațiile umede, chiar și exterioare
  • Duritate ridicată
  • Aderență sporită
Amenajări interioareMontaj travertin

BrownStone

BrownStone este o companie de construcții și finasaje de lux, specializată în lucrări de montaj și finisare piatră naturală. Specialiștii BrownStone au o experiență cumulată de zeci de ani în lucrările cu piatră naturală. Avem capacitatea de a executa proiecte cu un grad ridicat de dificultate sau suprafețe de mari dimensiuni.