SWITCH TO ENGLISH

Lucrări cu șape

Prepararea și turnarea șapelor diferă de la caz la caz. Aici putem discuta despre șapă semi-umedă, șapă flotantă, șapă aderentă, șapă nivelantă sau șapă autonivelantă, fiecare dintre ele având caracteristici și utilizări diferite în funcție de necesități, ținând cont de contracțiile, dilatațiile și mișcările structurale ale clădirilor.

Şapa mecanizată este denumită generic în acest mod pentru că majoritatea operaţiunilor ce implică turnarea ei sunt efectuate mecanizat, cu utilaje speciale. Mortarul este preparat în şantierul de lucru și este transportat prin furtunuri cu ajutorul unei pompe până la locul unde trebuie turnată şapa. Nivelarea şapei este singura operaţiune care se realizează manual, planeitatea şapei fiind asigurată cu ajutorul unei nivele laser.

După operaţiunile descrise mai sus urmează elicopterizarea șapei, care, de fapt, nu este altceva decât o operaţiune prin care se sigilează pelicula de la suprafaţa şapei, care crește rezistenţa şi durabilitatea şapei.

Principalele calităţi ale unei şape depind de experienţa şi seriozitatea lucrătorilor care o execută. Puteți alege cu încredere echipa Brownstone pentru turnarea șapelor, datorită calificării și îndemânării lucrătorilor noștri, dar și a raportului avantajos preț-calitate.

Imagini din portofoliul BrownStone